Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Son dakika: CHP'den 'idam' açıklaması

        CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan MYK toplantısının ardından kameraların karşısına geçti. Tezcan, MYK'da alınan kararları açıkladıktan sonra soruları kabul etti.

        Son günlerde yaşanan olayların ardından cinsel istismar ile ilgili konularda idam cezası, gündemde geniş bir yer buldu.

        İdam ile ilgili CHP'nin yaklaşımı Tezcan'a soruldu. Tezcan, "Çocuklara cinsel saldırı ve şiddet çerçevesindeki olayların yaygınlaştığını dikkatle izliyoruz. Bu konuda ciddi toplumsal mücadeleye ihtiyaç var.Bütün hukuki desteklerin alınması gerekiyor. Tek başına hukuki önlemler yeterli değildir." diye konuştu.

        REKLAM

        İdam ile ilgili soru Huber Köşkü çıkışında bir vatandaş tarafından Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a da sorulmuştu. Erdoğan vatandaşın sorusuna, "Anayasa kararı gerekiyor" diye yanıt vermişti.

        Cumhur İttifakı'nda AK Parti ile birlikte yer alan MHP'den de idam ile ilgili çıkışlar geliyor. MHP lideri Bahçeli, Ankara Polatlı'da kaybolduktan sonra bir direğin dibine gömülmüş olarak bulunan 8 yaşındaki Eylül'ün ölümünün ardından sosyal medyasından yaptığı açıklamada, "Dedim ya, her cani sürünerek yaşar. Her hain de korkaktır. İdam bile katiller için kurtuluştur! Bu rezillere öyle bir bedel ödetmeliyiz ki, yankısı yedi cetlerinden hissedilmelidir. Çocuk katilleriyle mücadele değil, savaşmak lazımdır. Ve bu savaş kazanılmalıdır, kazanılacaktır.İdamsa idam, cezaysa en ağır ceza, tecritse tecrit; gereği her neyse alçak barbarlara revadır, layık oldukları akıbet de bellidir. Bundan kaçamayacaklar, korkaklıklarının, hıyanetlerinin her türlü sonuçlarına katlanacaklardır." sözleri ile idam mesajı vermişti.

        Cumhur İttifakı içerisinde yer alarak Meclis'e giren BBP'nin Genel Başkanı Mustafa Destici de idam ile ilgili tasarıyı Meclis'e sunacaklarını açıklamıştı.

        Meclis'in yeni döneme resmen başlamasının ardından cinsel istismar ile ilgili yasa tasarısını hızla hayata geçireceği belirtiliyor. Adalet Bakanı Gül ve Hükümet Sözcüsü Bozdağ, kimyasal hadım (kastrasyon) ile ilgili çalışmalar yapılabileceğine dikkat çekmişti

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa