Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika Son dakika! Brunson kararının ardından Trump'tan ilk açıklama!

        ABD Başkanı Donald Trump, rahip Brunson'ın serbest bırakılmasının ardından Twitter'dan bir açıklama yaptı.

        Trump yaptığı paylaşımda, "Pastör Brunson için çok çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

        Bu paylaşımının ardından bir tweet daha atan Trump, "Düşüncelerim ve dualarım Pastör Brunson'la. Onun yakında güvenle eve dönmesini umuyoruz" dedi.

        Beyaz Saray'da, İzmir'de görülen davada hükümle birlikte serbest bırakılan Brunson hakkında gazetecilere açıklamalarda bulunan Trump, şöyle konuştu:

        "İyi bir haberimiz var. Papaz Andrew Brunson, Türkiye'den uçağa bindi. Bildiğim kadarıyla iyi bir durumda. Büyük bir ihtimalle kontroller için Almanya'da duracak. Çok büyük bir ihtimalle cumartesi günü Oval Ofis'te olacak. Bunun bir şeyle ilgisi yok. Herhangi bir anlaşma yapmadık."

        ABD BAŞKAN YARDIMCISI MİKE PENCE

        Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkan Yardımcısı Mike Pence, Rahip Andrew Brunson’un serbest bırakılmasından sonra sosyal medya hesabı üzerinden açıklamada bulundu. Pence, “Şükürler olsun ki Tanrı dualarımızın ve çabalarımızın karşılığını verdi” ifadelerini kullandı.

        Süreçte Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ve ABD Dışişleri Bakanlığının çok çaba harcadığını belirten Pence, “Eşim ve ben Rahip Brunson ve Brunson’un cesur karısı Norine’nin ABD’ye dönmesini dört gözle bekliyoruz” dedi.

        Pence, açıklamasının devamında, “ABD Başkanı Donald Trump’ın güçlü liderliği ve milyonlarca ABD’linin sarsılmaz duaları sayesinde Rahip Brunson eve dönüyor. Bu inançlı masum adam yakında evde olacak” ifadelerini kullandı.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa