Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Son dakika... Ankara'daki tren kazasının görüntüleri ortaya çıktı!

        Ankara'da meydana gelen ve 9 kişinin yaşamanı yitirdiği tren kazasına ilişkin ilk görüntülere ulaşıldı. Klavuz trenin olduğu tarafı gören kameralardan elde edilen görüntülere çarpışma net olarak görülüyor. Çarpışmanın etkisiyle bir patlama meydana geliyor, ayrıca istasyonun elektrikleri de kesiliyor. Her iki trenin de hareket halinde olduğu görülen görüntülere ayrıca üst geçidin çökme anı da yansıyor. Soruşturmaya ilişkin de önemli ayrıntılar ortaya çıktı.

        REKLAM

        ŞÜHPELİLERİN GÖZALTI SÜRESİ UZATILDI

        Kaza ilişkin kapsamlı bir soruşturma başlatan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, bir başsavcı vekili ve üç savcı görevlendirmişti. Bu isimler olay yerinde çok kapsamlı incelemeler gerçekleştirdi ve delillerin muhafaza altına alınmasını sağladı. İlk tespitler trenlerin demiryolları ekiplerince yanlış yönlendirildiği yönünde oldu. Bu nedenle trenlerin yönlendirmesinde görevli, bir kontrolör, bir makasçı ve bir tren harekat memuru gözaltına alındı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, kaza da kusurları bulunduğu iddiasıyla gözaltına alınan bu üç şüphelinin gözaltı süresini iki gün daha uzatılmasına karar verdi.

        TELSİZ KONUŞMALARI ANALİZ EDİLİYOR

        Şüphelilerin trenleri nasıl yönlendirdiğine ilişkin telsiz kayıtlarının analiz çalışması ise sürüyor. Bu kapsamda hem trende hem de kazanın meydana geldiği Marşandiz İstasyonu'nda bulunan dijital materyalleri muhafaza altına aldı. Ankara Siber Suçlarla Mücadele ekiplerinin bu materyallerin analizine ilişkin çalışmalarının sürdüğü belirtildi. Bu çalışmanın tamamlanmasının ardından ulaşılacak tespitler ışığında şüpheli üç isme yeni sorular yöneltileceği öğrenildi.

        YANLIŞ YÖNLENDİRİLEN HIZLI TREN

        Öte yandan, kazaya karışan klavuz trenin doğru hatta bulunduğu, yüksek hızlı trenin ise hatalı bir şekilde klavuz trenin bulunduğu hatta yönlendirildiği tespit edildi. Ankara Garı'ndan dün sabah saat 6.30'da hareket eden yüksek hızlı trenin kaza öncesi hızının saatte 118 kilometre civarında olduğu. ancak kaza öncesi fren yaptığı belirlendi. Fren nedeniyle çarpışma anında hızlı trenin hızının 90 kilometre civarına düştüğü bilgisine ulaşıldı.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa