Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar
Haberler Yerel Haberler Siirt Haberleri

SİİRT (AA) - Siirt'te "KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi" sona erdi.

Ekonomik kalkınma ve istihdam sorunlarının çözümünün temel faktörü olan girişimciliğin desteklenmesi amacıyla Siirt Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) ve KOSGEB İl Müdürlüğü işbirliğiyle, STSO Konferans Salonu'nda düzenlenen "KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi" tamamlandı.

Dört ana konudan oluşan ve 64 saat süren eğitimde, iş kurmak isteyen girişimci adaylarına iş fikrinin geliştirilmesi ve yaratıcılık egzersizleri ile iş planı yazma, etkili bir sunum yaparken dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında bilgi verildi.

Konu hakkında açıklama yapan STSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nedim Kuzu, söz konusu eğitimi tamamlayan 60 girişimcinin sertifikalarını almaya hak kazandıklarını söyledi.

Kuzu, STSO olarak bölge girişimci adaylarına yönelik çalışmalarının KOSGEB'in de destekleriyle devam edeceğini ifade etti.

KOSGEB İl Müdürü Ömer Erkılıç ise eğitimini başarıyla tamamlayanlara yeni işletme kurmak istedikleri zaman, yeni açılacak işletmelere 50 bin TL hibe, 100 bin TL'ye kadar sabit yatırım desteği vereceklerini belirtti.

Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Siirt haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Siirt Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Tüm Yerel Haberler
Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
Günün Önemli Manşetleri