Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar
Haberler Yerel Haberler Siirt Haberleri

SİİRT (AA) - Siirt merkezli 2 ilde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda 13 kişi gözaltına alındı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yürütülen istihbari çalışmalarda Siirt'in Kurtalan ilçesi ile Batman'da terör örgütü PKK/KCK'ya yardım eden şüphelilerin faaliyetlerinin deşifre edilerek engellenmesine yönelik çalışma başlatıldı. Bu kapsamda "işbirlikçi" oldukları öne sürülen 13 kişiye yönelik 25 adreste eş zamanlı operasyon düzenlendi.

"Terör örgütüne yardım ve yataklık" yapmak suçlarından 13 kişinin gözaltına alındığı operasyonda, 12 cep telefonu, 11 sim kart, 4 hafıza kartı, 2 dizüstü bilgisayar, tablet bilgisayar, 13 CD, 7 flash bellek, terör örgütünü simgeleyen renklerde 4 flama ve bileklik, 6 örgütsel içerikli kitap, 2 ruhsatsız yivsiz av tüfeği, kart okuyucu ve el dürbünü ele geçirildi.

Gözaltına alınan şüphelilerin jandarmadaki işlemleri sürüyor.

Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Siirt haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Siirt Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Tüm Yerel Haberler
Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
Günün Önemli Manşetleri