Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hava Durumu Sıcaklık yurt genelinde düştü! 4 kente kış erken geldi! - Son dakika hava durumu haberleri

        Yurt genelinde sıcaklıklar mevsim normallerinin altına düşerken, Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun yüksek kesimlerine kar yağdı.

        KAR KALINLIĞI 15 SANTİME ULAŞTI

        Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde yaylalar, beyaza büründü. İlçenin Kavron ve Samistal yaylalarında kar kalınlığı yer yer 15 santimetreye ulaştı.

        OVİT DAĞI'NDA KAR TEMİZLEME ÇALIŞMASI

        AA'da yer alan habere göre kar nedeniyle İkizdere ilçesindeki 2 bin 600 rakımlı Ovit Dağı ve 2 bin 300 rakımlı Çağrankaya yaylalarında kar kalınlığı 5 santimetreyi geçti. Karayolları ekipleri henüz ulaşıma kapatılmayan Ovit Dağında kar temizleme çalışması yürütüyor.

        YAYLACILAR DÖNÜŞ HAZIRLIĞINA BAŞLADI

        Minibüsü ile Samistal Yaylası'ndan Kavrun Yaylası'na gitmeye çalışan bir sürücü de yolda kaldı. Yaylacılar kar yağışı ile birlikte köylerine dönüş için hazırlık başlattı.

        TRABZON'UN YÜKSEK KESİMLERİNE DE YAĞDI

        Kar yağışı özellikle Trabzon’un Kadırga, Sis Dağı, Mağalambos, Kırklar Dağı, Kama ve Şekersu Yaylaları’nda etkili oldu.

        REKLAM

        Yaylacılık yapan vatandaşlar, artık yaylalardan dönüşe geçmenin zamanı geldiğini belirtirken, dönüş hazırlıklarına başladı. Yaylalarda kar kalınlığının 10 cm'ye ulaştığı bildirildi.

        ARDAHAN BEYAZA BÜRÜNDÜ

        Ardahan'da aralıklarla etkili olan sağanak, gece yüksek kesimlerde kara dönüştü. Akşam saatlerinde başlayan kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşımda aksamalar da yaşandı.

        ULAŞIMDA AKSAMALAR YAŞANDI

        Ardahan ile Artvin'in Şavşat ilçesi arasındaki deniz seviyesinden 2 bin 540 metre yüksekliğindeki Sahara Geçidi, kar yağışı ve tipi nedeniyle sürücülere zor anlar yaşattı. Görüş uzaklığının önemli ölçüde düşmesi ve yolların buzlanması nedeniyle sürücüler ilerlemekte güçlük çekti.

        BÜYÜK ARAÇLAR ZİNCİR TAKTILAR

        Kar yağışı sonrası trafik ekipleri muhtemel kazalara karşı önlemler aldı. Ekipler, Ardahan-Artvin karayolunun giriş noktalarında büyük araçların zincir takmaları yönünde uyarıda bulunuyor.

        ERZURUM HORASAN'DA YAĞMUR YERİNİ KARA BIRAKTI

        İHA'da yer alan habere göre Erzurum'un Horasan ilçe merkezinde yağmur etkili olurken yüksek kesimlerde bulunan köylerde yağmur yerini kar yağışına bıraktı. Ekim ayında yağan kar ilçe merkezine bağlı kırsal mahallelerin dağlarını beyaza bürüdü.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Haberi Hazırlayan: Alper Uruş
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa