Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Enfeksiyon ve Salgın Şehirde panik yarattı! 1300 kişi hastanelik oldu!

        Niğde'de, pazar gününden bu yana bin 300 kişi bulantı, kusma ve ishal şikâyetiyle sağlık kuruluşları ve Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne başvuruda bulundu. Bu gelişmenin ardından inceleme başlatan Niğde Valiliği bir açıklamada bulundu.

        "SU ANALİZLERİNDE SORUN YOK"

        DHA'da yer alan habere göre Niğde Valiliği'nden yapılan açıklamada, şöyle denildi: "Valiliğimiz tarafından gerekli incelemeler ivedilikle başlatılmış olup rutinde düzenli olarak yapılan içme suyu analiz sonuçlarında herhangi bir soruna rastlanılmamakla birlikte, yaşanan vakalar üzerine güncel su numuneleri alınarak tahlile gönderilmiştir.

        REKLAM

        "İÇME SUYUNDA KLORLAMA ARTTIRILDI"

        Güncel alınan su numunelerinin çıkan tahlil sonuçları netleşince kamuoyu ile paylaşılacaktır. Diğer taraftan sağlık kuruluşlarımızda hastalarımıza muayene ve tedavi sürecinde gerekli her türlü tedbir alınmış olup; içme sularında da tedbir amaçlı klorlama seviyesi artırılmıştır. Mevcut durumun içinde bulunduğumuz mevsimsel koşullar, yağış durumlarına bağlı olarak daha çok bulaştırıcılığı yüksek virüslerden kaynaklandığı tahmin edilmekle birlikte vatandaşlarımızın Valiliğimizce yapılacak açıklamaların dışında çıkan haberlere itibar etmemesi ve koruyucu amaçlı el hijyenine dikkat etmeleri gerekmektedir."

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa