Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Şanlıurfa'da bir hastanenin yeni doğan servisine fare girdi

        Şanlıurfa'da özel bir hastanenin yeni doğan servisinde giren fareyi yakalamak için hemşire ve sağlık çalışanları seferber oldu.

        DHA'nın haberine göre; olay,Atatürk Mahallesi'nde faaliyet gösteren özel bir hastanenin yeni doğan bakım servisinde meydana geldi.

        Kentte yayın yapan 'Urfadabugun.com' isimli internet sitesinde yayınlanan görüntülerde, hastanenin yeni doğan ünitesine giren bir fare bebeklerin tedavi amaçlı konulduğu kuvözlerin üzerinde görüldü.

        Fareyi gören hemşire durumu temizlik personeline bildirdi. Eline süpürge ve kürek alan personel servise giren fareyi yakalamak için kovalamacaya girdi. Zaman zaman çığlık, zaman zaman da kahkahaların atıldığı fare yakalama operasyonunda köşeye sıkıştırılan fare üzeri plastik kapla kapatılarak yakalandı. Birkaç ay öncesine ait olduğu öne sürülen görüntülerin yaşandığı olayla ilgili hastane yönetimi açıklama yapmadı.

        REKLAM

        VALİLİKTEN AÇIKLAMA

        Şanlıurfa Valiliği, dün ortaya çıkan özel bir hastanenin yeni doğan servisinde giren fareyi yakalamak için hemşire ve sağlık çalışanlarının seferber olduğunu gösteren görüntülerin 2 ay önceye ait olduğunu ve bu zamana kadar yapılan denetim ve incelemelerde, olayı doğrulayacak herhangi bir bulguya rastlanmadığını açıkladı.

        2 ay öncesine ait olduğu bildirilen ve hastane yönetiminin açıklama yapmadığı olayın haberlere konu olması ve kamuoyunda tepkiye yol açmasının ardından ŞanlıurfaValiliği'nden yazılı açıklama yapıldı.

        Açıklamada, hastanede hijyen kurallarına uyulmadığı iddiaları üzerine 2 aydır denetim ve inceleme yapıldığını ancak herhangi bir bulguya rastlanmadığı belirtilerek şöyle denildi:

        "Habere konu hastanede, hijyen kurallarına uyulmadığı iddiaları üzerine İl Sağlık Müdürlüğü, Kamu Hastaneleri Birliği ve Harran Üniversitesindeki uzman ekiplerce yerinde yapılan olağan ve olağan dışı denetimlerde; haberde geçen olayın iki ay önce İl Sağlık Müdürlüğüne ulaşan bir duyumdan ibaret olduğu ancak bugün gerçekleşmiş gibi gündeme getirildiği, duyumun alındığı ilk andan itibaren İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri ve Kamu Hastaneleri Birliği görevlilerince bahse konu hastanenin denetlendiği, iddiaların ekiplerce yerinde incelendiği ve aradan geçen iki aylık süre içerisinde denetimlerin eksiksiz ve sürekli gerçekleştirildiği, bugüne kadar yapılan denetim ve incelemelerde söz konusu iddiaları doğrulayacak herhangi bir bulguya rastlanmadığı anlaşılmıştır. İlgili kurumlarımız tarafından bahse konu hastane ve tüm sağlık kuruluşlarımızın uygun koşullarda sağlık hizmeti sunmasına yönelik denetimler eksiksiz bir şekilde yürütülmektedir."

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa