Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Enfeksiyon ve Salgın Göğsüne et yiyen böcek yerleşti

        İngiltere'de yaşayan Natalie Thomason'un hayatı tatilde kendisini ısıran bir sinekle kabusa döndü. Önce durumu fazla önemsemeyen Thomason'u toplamda 3 kez sinek ısırdıktan sonra göğsü morardı, şiddetli ağrılar çekmeye ve kokmaya başladı.

        Thomason'un ağrılarının sebebinin ise Mısır'da kendisini ısıran sinek yüzünden göğsüne et yiyen böceklerin yerleştiği anlaşıldı. Ölümden dönen talihsiz kadın yaşadıklarını şöyle anlattı: Sivri sineklere karşı kendimi korumaya aldığımı düşünüyordum. Sinek ısırığından korunmak için sprey kullanmıştım. Ancak görünen o ki yeterince korunmamışım.

        GÖĞSÜM SİYAH BİR KRATERE BENZİYORDU

        Olayın Kahire'de mart ayında yaşandığını söyleyen Thomason, kot pantolon ve uzun kollu bluz giydiğini de belirtti. Daha önce sinek ısırığı yüzünden hiçbir sorun yaşamadığı için bu sefer de endişelenmeyen Thomason, biraz tuzlu suyun iyi geleceğini düşünüyor. Ancak bu kez daha kötü bir hal alıyor: Göğsümdeki yara siyah bir kratere benziyordu. Doktora gittim ancak malarya olduğumu düşündüler. Nekrotizan fasiitis isimli hastalığa yakalandığımı öğrendim. Az kalsın göğsümü ve hatta hayatımı kaybediyordum.

        NADİR GÖRÜLÜYOR, HEMEN MÜDAHALE EDİLMESİ GEREKİYOR

        Son derece nadir görülen bu hastalık, et yiyen böcekler anlamına geliyor. Son derece nadir görülen hastalığa yakalananların bir çoğu hayatını kaybediyor. Hayatta kalma şansını artırmak için en kısa zamanda müdahale edilmesi gerekiyor. Küçük kırmızı kabarcıklarla başlayan hastalık ter, ateş ve grip gibi belirtilerle ortaya çıkıyor. Diğer ortak komplikasyonlar arasında organ yetmezliği ve şok olduğu da bilinen bilgiler arasında.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa