Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Kalp nakli olan Uğur Ülker hikayesini anlattı!

        2006 yılında kalp büyümesi teşhisi konulan 30 yaşındaki Uğur Ülker'e 18 ay önce kalp nakli yapıldı. Tedavi altına alınan Ülker, kalp nakli için tam sekiz yıl acil olmayan, son iki yıl ise acil listede beklemeye başladı. Bunun son yedi ayı ise hastanede tedavi altında, yoğun bakımda...

        "O YÜCE İNSANA ALLAHTAN RAHMET DİLİYORUM"

        Nefes darlığı, merdiven ve yokuş çıkmada zorluk, ayaklarda şişme gibi sıkıntıları zamanla hiçbir şey yapamamasına ve hatta işten ayrılmasına sebep oldu. Bu sürecin hemen ardından ise; ağır bir tedaviye başladı.

        3-8 Kasım Organ Bağış Haftası kapsamında, organ bağışının önemine dikkat çekmek isteyen kalp nakilli Uğur Ülker, hikayesini HABERTURK.COM'a anlattı.

        "AİLESİNE MİNNETTARIM"

        "Hastalandığımı ilk duyduğumda açıkçası çok şaşırdım ama sağlığıma sadece organ nakliyle kavuşacağımı biliyordum" diyen Ülker, "Kalp nakli için ilk olarak acil olmayan listede sekiz yıl, acil olarak ise son iki yıl bekledim ve bunun son yedi ayını hastanede yoğun bakımda tedavi altında geçirdim. Sonunda kalp bulundu ve yaşama döndüm. O yüce insana allahtan rahmet diliyorum. Organ bağışı yaptığı için de ailesine minnettarım" açıklamasında bulundu.

        "HER GÜNÜM HER SAATİM UMUTLA BEKLEYEREK GEÇTİ"

        Kalp naklinden başka çaresi olmadığını anlayan Ülker, "Her günüm her saatim umutla bekleyerek geçti. Bir an önce kalp bulunmasını istiyordum çünkü artık nefes alamıyordum. Son dönemlerde ayakkabı giymek bile bir hayal olmuştu, uyuyamıyordum, yatakta uyumak imkansızdı, iki üç yastıkla ancak koltukta yatabiliyordum. Vücudumdaki ödem nedeniyle kilolu görünüyordum. Kalp naklinin ardından ise yeniden doğdum" dedi.

        Organ bağışının bir insanı kurtarmak açısından çok önemli olduğuna dikkat çeken Ülker, "Binlerce organ bekleyen hasta var. Bu hastalar çok acı çekiyorlar, organ bağışlayarak, bir insanın yeniden hayatına devam etmesini sağlıyorsunuz ve bu anlatılmaz bir duygu. Ben de organlarımı bağışlayacağım. Yakınlarımı da ikna ettim ve organ bağışında bulunmalarını sağladım" ifadesinde bulundu.

        KALBİNİ VEREN KİŞİ EĞER KARŞIMDA OLSAYDI...

        "Bana kalbini veren kişinin de adı Uğur... Acı tesadüf; ismimiz, yaşımız hatta kilomuz bile aynıymış" diyen Uğur Ülker, sözlerine şöyle devam etti: "Bana kalbini veren kişi eğer karşımda olsaydı belki şu anki gibi rahat olamazdım. Bu çok duygusal bir şey. Hayatımı bana geri kazandıran o insan, organlarını bağışladı ve hayatı yarım kalmış bir insana yardım etti, beni yeniden hayata döndürdü. Ne kadar yüce bir davranış yaptığını söylemek isterdim ve ona sarılırdım. Ama biliyorum kio beni görüyor ve çok mutlu, onun kalbi artık bende atıyor. Onun da cennetin en iyi köşesinde olduğunu düşünüyorum."

        "KALP BEKLEYEN BİRÇOK ARKADAŞIMI KAYBETTİM"

        "Kalp bekleyen birçok arkadaşımı maalesef kaybettim" diyen Ülker, "Nakil öncesi bir hayalim yoktu. Kız arkadaşım bile beni terketmişti, bu dönemlerde çok üzücü şeyler yaşayabiliyoruz, ben de yaşadım. Ama nakilden sonra yaşama sevincim oldu, hayata yeniden gelmiş gibiyim. Önceki yaşlarımı saymıyorum bile... Sadece nakilden sonraki yıllarımı yaşıyorum. Artık umutlarım artıyor. Kendi işimi yapmak istiyorum, yeniden çalışmak istiyorum. Ve tabi aşık olmak istiyorum, kalbim bu heyecanı tekrar yaşamak istiyor. Yeni kalbim buna hazır" dedi.

        "ARTIK İYİYİM"

        Nakilin ardından 18 ay geçtiğini ve kendisini çok iyi hissettiğini dile getiren Uğur Ülker, artık çalışmaya hazır olduğunu da dile getirdi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa