Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Enfeksiyon ve Salgın Singapur'da hamilelere Zika uyarısı

        Singapur'da 82 Zika virüsü vakası görüldüğü doğrulanırken, Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, ateş, kaşıntı, gözlerde kızarma ve eklem ağrıları görülen hamile kadınlardan Zika virüsü testi yaptırmaları istendi.

        Açıklamada, eşinde Zika virüsü görülen kadınların da Zika virüsünden etkilenen yerlerde bulunmuş olup olmamalarına ve virüsle ilgili bulguların görülüp görülmemesine bakılmaksızın test yaptırmaları tavsiye edildi.

        Sağlık Bakanlığı, pazar günü, 41 kişide Zika virüsü görüldüğünü ancak virüsü taşıyan kişilerin yakın zamanda virüsün yaygın olduğu ülkelere gidip gitmediğinin bilinmediğini ve ülke içinde hastalığa yakalanmış olabileceklerini açıklamıştı.

        Zika virüsüne yakalanan 41 kişiden 34'ü taburcu edilirken 7 hastanın tedavisine devam edildiği belirtilmişti.

        Singapur'daki ilk Zika virüsü vakası, mayıs ayında, Brezilya'dan gelen 48 yaşındaki bir Singapur vatandaşında görülmüştü.

        İlk kez 1947'de Uganda'nın Zika ormanlarındaki maymunlarda rastlanan ve uzun yıllar görülmeyen virüs, Mayıs 2015'te Brezilya'da yeniden ortaya çıkmıştı. Virüsün, hamile kadınlara bulaşması halinde bebeklerde "nörogelişimsel bozukluğu" ifade eden "mikrosefali"ye neden olduğu ifade ediliyor.

        Belirtileri arasında, ateş, gözlerde kızarma, kusma, döküntü, baş, kas ve eklem ağrısı olan hastalığın henüz önleyici aşısı ve özel bir tedavi yöntemi bulunmuyor.

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa