Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Nörolojik Konuşma Bozuklukları Uzmanı Çiğdem Gülerman, Einstein, Bethoven, Leonardo Da Vinci ve Mozart gibi dahilerin yaşadığı Disleksi hastalığı (öğrenme bozukluğu sendromu) hakkında aileleri ve öğretmenleri uyardı.

İlkokula başlayan çocukların okuma, yazma ve hesap işlerinde yaşadıkları problemlerin disleksiden kaynaklanabileceğini belirten Gülerman, disleksinin çabuk tedavi edilen bir hastalık olduğunu, ancak müdahale edilmezse akademik anlamda çocukların geleceğini etkileyebileceğini ifade etti.

Einstein, Bethoven, Leonardo Da Vinci ve Mozart gibi dahilerin ilkokul çağlarında Disleksi yani öğrenme bozukluğu sendromu hastası olduğunun bilindiğini anlatan Gülerman, "Bu nedenle hastalığın ismi genel olarak, 'dahi hastalığı' olarak anılıyor" dedi.

Nörolojik Konuşma Bozuklukları Uzmanı Çiğdem Gülerman, disleksi hastalığı konusunda ailelere ve öğretmenlere uyarılarda bulundu. Disleksi hastalığının bir öğrenim güçlüğü problemi olduğunu ifade eden Gülerman, şöyle konuştu:

"6 yaşına gelen çocuklar okula başlar ve ilk öğrendikleri şey okuma yazmadır. Disleksi problemi yaşayan çocuklar okula başladıklarında çeşitli engellerle karşılaşır. Okuma, yazma ve hasap işlerinde problem yaşarlar. Çocukların 'E'yi 3 gibi görme, 6'yı 9 gibi yazma, 12'yi 21 gibi algılama şeklinde problemleri olur. Yazarken, okurken, hatta konuşurken harf atlarlar, hecelerin yerini değiştirirler, kelimelerin cümle içindeki yerlerini oturtamazlar. El kullanma konusunda da beceriksizlikleri ve hantallıkları olabilir."

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ