Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Ceyda ERENOĞLU / HT GAZETE

KADINLAR NEDEN ÇILDIRDI - Yazı Dizisi 3

Kadınımız cinsellikte de sorunlu. Yaşanan olumsuzluklar karamsarlık ve kaygı yaratınca problemler yatağa da taşınıyorKaygılı kadının cinsel isteği azalıyor, ortalama sevişme süresi 5 dakika olunca 100 kadından 20’si hiç orgazm yaşayamıyor. Kadınların yarıya yakını ise nadiren orgazm oluyor. Her 3 kadından birinde istek ve uyarılma sorunu olduğunu da söylemeden geçmeyelim. İşte gerçekler…

Tüm kadınlar için geçerli olmasa da çoğu kadın ilişkilerini hayatlarının merkezine alacak şekilde yetiştiriliyor. Kadınlar en çok sahip oldukları ilişkiyi, erkekler ise güçlerini kaybetmekten korkuyor. Erkeklerin korkularının temelinde birine fazla bağlanma endişesi, kadınların korkularının temelinde ise bağlarının yeterince güçlü olmamasından duydukları kaygı yatıyor.

Kız çocuklarına aileleri tarafından insanlarla iyi geçinmeleri, uyumlu olmaları ve onları hoşnut tutmalarının en önemli şey olduğu öğretilince böyle olduğuna inanan kadın kendisini değerli ve anlamlı hissettirecek şeyin ilişkileri ve insanların kendisiyle ilgili düşünceleri olduğuna inanıyor. Evlenen kadından kendisini kocasına ve çocuklarına adaması bekleniyor. İlişkisinde yolunda gitmeyen bir şeyler olduğunda bu ilişkiyi kaybetmekten korkan kadınlar hatayı kendilerinde arayıp ilişkilerini tamir etmeye çalışıyorlar.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ