Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Özellikle tedavi sürecinde anne adayının ideal kiloda olması, başarı şansını artıran önemli bir faktör.

Prof. Dr. Volkan Noyan, çok kilolu veya çok zayıf hastalarda başarı şansının azaldığı belirterek, "Tüp bebek tedavisine başlamadan önce sağlıklı bir yaşam tarzı belirlemek çok önemli" diyor.

Tüp bebek tedavisinde başarı şansı, özellikle anne adayının sağlıklı bir yaşam sürmesiyle de doğrudan ilişkili. Tedavi boyunca anne-baba adaylarını doğru beslenme yöntemleri konusunda bilgilendiren Prof. Dr. Volkan Noyan, tüp bebek tedavisi sürecinde ideal kiloda olmak, sağlıklı beslenmek, günde 3 fincandan fazla kahve ya da demli çay tüketmemek gibi basit önlemlerin gebelik şansını olumlu etkilediğinin altını çiziyor.

FOLİK ASİT GEBELİK ŞANSINI ARTIRIYOR

Yeşil sebzeler, meyveler, turunçgiller gibi yiyecekler vitamin ve mineraller açısından zengin olduklarından tüp bebek tedavisi süresinde bol miktarda tüketilmesi gerekiyor. Meyve ve sebzeleri özellikle mevsiminde yemek çok önemli. Folik asit ve C vitamini de üreme fonksiyonları açısından çok faydalı.

"Folik asit hem gebelik oranlarını artırabiliyor hem de gebelik sürecinde bebekte 'spinabifida' gibi nöral tüp defektlerinin önlenmesini sağlıyor" diyen Prof. Dr. Noyan, bu nedenle yeşil yapraklı sebzeler, baklagiller ve fındık, badem gibi kuruyemişlerden bol miktarda tüketilmesi gerektiğinin altını çizdi. Balık ve yumurtada yüksek miktarda bulunan D vitamini de, östrojen ve progesteron hormon düzeylerinin artmasına yardımcı olduğu ve erkeklerde de testosteron düzeyini ve semen kalitesini artırdığı için gebelik şansını artırıyor.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ