Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünyadan Rami Malek, Buster Keaton'ı canlandıracak - Magazin haberleri
        • 1

          Warner Bros, yakın zamanda 1 Şubat 1966'da Buster Keaton'ın hayatına dayanan bir dizi için hazırlıklara başladı. Görüşmeler sonucunda Buster Keaton rolü için oyuncu Rami Malek seçildi.

        • 2

          Projenin yönetmen koltuğunda ise son olarak 'The Batman'i yöneten Matt Reeves yer alıyor. Dizinin senaristliği ve yürütücü yapımcılığı için ise 'Friends', 'Succession' gibi dizilerin yapımcısı Ted Cohen ile görüşmeler yapılıyor.

        • 3

          Charlie Chaplin ile birlikte sessiz film döneminin en önemli yıldızlarından biri olarak kabul edilen ve donuk bir yüz ifadesiyle fiziksel komedi performansı ile tanınan Buster Keaton'ın, ilk filmi 'The Butcher Boy'dan 'Sherlock Jr.', 'Steamboat Bill Jr.' gibi iyi bilinen filmlerin yönetmenliğini yaptığı uzun bir sinema kariyeri oldu.

        • 4

          BUSTER KEATON HAKKINDA

          Annesi ve babası vodvil oyuncusu olan Keaton, 1895'te Kansas'ta doğdu. İlk olarak 1917 yılında komedyen yönetmen Roscoe 'Fatty' Arbuckle'ın filmi The Butcher Boy'da rol aldı. Daha sonra Arbuckle ile 15 kısa filmde daha çalıştı.

        • 5

          1920'den itibaren uzun metraj filmlerde rol almaya başlayan Keaton, kendine has fiziksel komedi tarzı, donuk yüz ifadesi ve büyük gözleriyle ikonikleşti. 'Sherlock Jr.', 'The Cameraman', 'The General' gibi filmleriyle sinema tarihine geçti.

        • 6

          'EN İYİ ERKEK OYUNCU OSCAR'INI KAZANMIŞTI

          Buster Keaton'ı canlandıracak Hollywood yıldızı Rami Malek, Freddie Mercury'yi canlandırdığı 'Bohemian Rhapsody' filmiyle 2019'da 'En İyi Erkek Oyuncu Oscar'ını kazanmıştı.

        • 7

          Mısır asıllı ABD’li aktör, role hazırlanmak için Mercury’nin röportajlarından konserlerine arşivdeki bütün kayıtları, oyuncu koçuyla birlikte izleyip Mercury’nin jest ve mimiklerine kadar irdelediklerini anlatmıştı.

        • 8

          Emmy ödüllü oyuncu, “Sadece Mercury değil, ona ilham olan isimler; David Bowie, Mick Jagger, Jimmi Hendrix, Aretha Franklin’i de en az Mercury kadar inceledim” diyen 41 Malek, rolünün hakkını verebilmek için Freddie Mercury’nin yalnızca jest ve mimiklerine bir ay çalıştığını anlatmıştı.

        • 9

          Rami Malek, “Onu bu kadar etkileyici kılan şeylerden biri, hareketleriyle seyirci arasında kurduğu güçlü bağ. Oyuncu koçumla birlikte Freddie’nin performanslarını hatta röportajlarını izleyip araştırdık. Mimikleri, ses tonu, jestleri… Her şeye odaklandık” şeklinde konuşmuştu.

          Fotoğraflar: AP, Reuters, Mega

        BURÇLAR

        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa