Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ramazan İzmir'de erken iftar

        Atakan ŞEN / İZMİR (AHT)

        İzmir'in Karşıyaka ve Konak ilçesinde, akşam ezanı 15 dakika erken okunurken ezan yarıda kesildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Konak Müftüsü Zeki Aksoy, "İlk belirlemelere göre, merkezi sisteme bağlı camilerde, dışarıdan müdahale oldu ve ezan erken okundu. Orucunu erken açan vatandaşlarımız olduysa bir gün kaza etmesi gerekir" dedi.

        İzmir'de merkezi sisteme bağlı Konak ve Karşıyaka'da bulunan bazı camilerde, 20.42'de başlaması gereken akşam ezanı 20.27'de okunmaya başlandı. Ezan, daha sonra yarıda kesildi. Erken okunan ezan nedeniyle, camilerden ezanın erken okunduğuyla ilgili uyarı anonsları yapıldı.

        MERKEZİ SİSTEME DIŞARIDAN MÜDAHALE VAR

        Yaşanan talihsiz olayla ilgili katıldığı bir iftar yemeğinde açıklama yapan Konak Müftüsü Zeki Aksoy, "Ezanlarımız Konak Hisar Camii'nden yapılan yayınla merkezi sistem altında okunmaktaydı. Hisar Camii'nin bir vericisi var, merkezi sistemi alan camilerin de alıcıları var. Ezan aynı anda tüm camilere ulaşmakta. Ancak bu akşam, Hisar Camii'nde ezan okunmadan, ilk belirlemelere göre merkezi sistem frekansına dışarıdan müdahaleyle ezanın 15 dakika erken okunduğu bilgileri bize de geldi. Şu anda net bir bilgi yok. gerekli çalışmalar yapılıyor" diye konuştu.

        "ERKEN AÇAN VARSA, MUTLAKA KAZA ETMESİ LAZIM"

        Oruçlarını erken açılması halinde kaza gerektiğini söyleyen Aksoy, "Ezanın 15 dakika erken okunması vatandaşlarımız için uyarıcı olmuştur, dikkatli davranmışlardır. İnşallah 15 dakika erken açmamışlardır. Orucunu erken açan olduysa mutlaka bir gün kaza etmesi gerekir" dedi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa