Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik "Sen çekil aradan"

        Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın mal varlığıyla ilgili iddialara ilişkin olarak da Baykal'ın net bir teklifte bulunarak, kendisinin ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dokunulmazlıklarının kaldırılması teklifinde bulunduğunu söyledi.

        ''Her iki lider gidip yargılansın. Biz CHP olarak hodri meydan diyoruz'' diyen Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

        ''Sayın Fırat sizin, AKP grubunun, Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın bunu yapmaya cesareti, yüreği var mı? Biz CHP olarak bunu taahhüt ediyoruz. Siz de bunu taahhüt ediyor musunuz? Söylediğimiz her sözün arkasında duruyoruz. Kimseye iftira atmıyoruz. Kimseye yalan söylemiyoruz. Açıkladığımız her şeyin belgesini ortaya koyuyoruz. Sayın Fırat, siz de kürsüye çıkıp 'Erdoğan'ın dokunulmazlığını Sayın Baykal'ın dokunulmazlığıyla beraber eş zamanlı kaldıracağız. Yolsuzluğu kim yaparsa yapsın üstüne gideceğiz' diyebiliyor musunuz? Her iki lider de yargılansın aklanan gelsin. Eğer buna cesaretiniz yoksa, sadece Sayın Baykal'ın dokunulmazlığını kaldırın. Recep Tayyip Erdoğan'ı koruyalım yine, yolsuzluklarıyla, geçmişte hesabını veremediği konularla baş başa bırakalım. Kaldırın Baykal'ın dokunulmazlığını, gidip yargılanıp hesap versin ki, Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın neyin arkasına saklandığını daha net görelim.''

        Baykal ve Erdoğan'ın hem kişisel konumlarını hem de Türkiye'deki yolsuzlukları gazeteci Uğur Dündar'ın yöneteceği bir programda tartışması teklifinde bulunan Kılıçdaroğlu, CHP'nin AK Parti'ye, Başbakan Erdoğan'a, Fırat'a ve AK Parti'nin tüm kadrolarına ''hodri meydan'' dediğini kaydetti.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa