Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Panik anında yapılan 4 hata! Acil durumlarda asla yapmayın!
        • 1

          Kahramanmaraş merkezli olan etkisini ise Hatay, Adıyaman, Osmaniye, Kilis, Şanlıurfa, Malatya, Adana, Gaziantep ve Diyarbakır'da gösteren 7.7 büyüklüğündeki depremden sonra, uzmanlar panik anında yapılmaması gerekenler konusunda vatandaşları uyarıyor. İşte en çok yapılan 4 hata...

        • 2

          ELLER CEPTE YÜRÜMEK

          Yağmurlu, karlı havalarda acil servise yapılan başvuruların başında düşme vakası yer alıyor. Bu tip kötü havalarda uzmanlar ellerin cepte olduğu şekilde yürüme stilinin yanlış olduğu konusunda uyarılarda bulunuyor. Çünkü eller cepteyken düşme anında ellerimizle kendimizi koruyamayız ve başımız darbe alabilir.

        • 3

          HEMEN TELEFONA KOŞMAK

          Acil durumlarda elimiz hemen telefona gider ve aile bireylerimizden birini aramak isteriz. Aslında yapılması gereken bu değildir. Çünkü aile bireylerimiz doktor olmadıkları sürece acil durumlarda bize gerçekten gereken yardımı sağlayamazlar. Bu sebeple vaktimizi harcamadan önce ambulansı aramalıyız.

        • 4

          YARALIYI HASTANEYE GÖTÜRMEK

          Yakınlarımızdan biri rahatsızlandığı zaman hemen araba anahtarlarına koşarız. Aslında bu hamle çok yanlıştır. Hem siz o anda gerginken araba kullanmamalısınız hem de rahatsız olan kişi hastaneye gidene kadar olan o süreçte daha kötü hale gelebilir. Bu konuda yapmanız gereken soğukkanlı olmak ve derhal ambulansı aramaktır.

        • 5

          HAYATİ EŞYALARI BIRAKMAK

          Acil durumlarda her şeyi evde bırakarak çıkmak zorunda kalırız. Bu sebeple hayati önem taşıyan ilaçlarınızı, belgelerinizi ya da telefon şarj aletinizi evin çıkış kapısının yanında tutabilir ya da bir yakınınızda yedeklerini bulundurabilirsiniz.

        Haberi Hazırlayan: Melis Göroğulları
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa