Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Halk TV'de katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı.

Yerel seçimlerde adaylar belirlenirken 330 bin vatandaşa sorarak anket yaptıklarını kaydeden Özel, daha sonra da anketlerle adayların performansını ve illerdeki gidişatı ölçtüklerini söyledi.

CHP yönetiminde olan 11 büyükşehir belediyesinin tamamını korumanın ve üstüne 4-5 büyükşehir belediyesi eklemenin mümkün olduğunu belirten Özel, şöyle konuştu:

"Balıkesir, Manisa ve Denizli'yi alacağımıza inanıyorum. Bundan 3 ay önce bunu söyleseniz biz de çok inanmazdık, kimse inanmazdı. Hatta öyle kötümserler vardı ki şöyle bir hesap yapılıyordu; 'İYİ Parti yok. 10 puan oradan çıktı geçen seçime bakarak. Geçen seçim HDP, AK Parti'ye kaybettirmek için kayıtsız şartsız her şeyi yapmıştı, onu da çık. CHP'nin elinde 2 il ya kalır ya kalmaz, en iyisi 3.' deniyordu. Biz 'Böyle olmayacak, gayret edeceğiz.' diyorduk. Böyle bir noktaya gelebileceğimizle ilgili ben de iyimserdim ama beklentilerin ötesine geçmiş durumdayız."

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ