Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Muğla'nın Bodrum ilçesinde araç yolunun olmadığı plaja teknelerle ulaşan gönüllüler kıyı ve deniz dibi temizliği yaptı.

        İstanbul ve Marmara, Ege, Akdeniz, Karadeniz Bölgeleri (İMEAK) Deniz Ticaret Odası (DTO) Bodrum Şubesi, bazı kurum ve kuruluşların desteğiyle "5 Haziran Dünya Çevre Günü" kapsamında etkinlik düzenledi.

        Günlük tur ve mavi yolculuk teknelerinin uğrak yerlerinden Akvaryum Koyu ve Adaboğazı mevkisindeki plaja teknelerle ulaşan gönüllüler, kıyıdaki atıkları topladı. Dalgıçlar ise deniz dibi temizliği yaptı.

        Poşet ve çuvallara konulan plastik ve cam şişe, plastik boru, teneke kutu ve ambalaj atıkları gibi çeşitli atıklar, Bodrum ve Gökova Körfezi'nde hizmet veren atık toplama teknesine yüklendi.

        Etkinliğe eşi Yasemin Çit ile katılan Bodrum Kaymakamı Mustafa Çit, AA muhabirine, gönllülerle birlikte temizlik çalışması yaptıklarını söyledi.

        Bölgenin bu yıl daha temiz olduğuna dikkati çeken Çit, "Burayı daha temiz buldum, mutluyum. Görevimizi yapıyoruz. Vatandaşımız daha duyarlı. Herhalde gelecek sene bu kadar da atık olmayacak." dedi.

        Her yıl bölgede temizlik çalışması yaptıklarını belirten DTO Bodrum Şubesi Başkanı Orhan Dinç de bu yıl daha az atık gördüklerini ifade etti.

        Amaçlarının farkıındalık oluşturmak olduğuna işaret eden Dinç, "Bu çalışmaları küçüklerimize örnek teşkil etmesi için yapıyoruz. Aslında temizlemekten ziyade kirletmemek gerektiği mesajını vermek istiyoruz. İnşallah önümüzdeki yıl az çöp çıkar veya hiç çıkmaz." diye konuştu.

        Etkinliğe katılan Bodrum Bölge Liman Başkanı Tuncay Aydın da mavi vatanı korumak için vatandaşların daha duyarlı olmaları çağrısında bulundu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muğla haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muğla Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Muğla İlçeleri
        Tüm Muğla Haberleri
         Muğla

        Muğla

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa