Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Milli Savunma Bakanlığından (MSB) yapılan açıklamaya göre Güler, Güneydoğu Asya Uluslar Birliği (ASEAN) üyesi ülkelerin büyükelçilerini kabulünde yaptığı konuşmada, büyükelçileri ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirtti.

Türkiye ile temsil ettikleri ülkeler arasındaki ikili işbirliğini derinleştirme çabaları için büyükelçilere teşekkürlerini ileten Güler, dünyanın en hızlı büyüyen ve küresel büyümeye en büyük katkıyı sağlayan Asya-Pasifik Bölgesinin, küresel jeopolitiğin merkezinde yer aldığına dikkati çekti.

Bakan Güler, "Bu nedenle bu bölge, geleceğin bölgesidir. Üç kıtayı birbirine bağlayan ve çok önemli jeostratejik öneme sahip Türkiye, aynı zamanda Avrupa, Asya, Balkan, Kafkas, Orta Doğu, Akdeniz ve bir Karadeniz ülkesidir. Türkiye'nin 2015 yılında Sektörel Diyalog Ortaklığı Statüsünü elde etmesi, ASEAN ile ilişkileri güçlendirme konusundaki kararlılığımızın da bir göstergesidir. Son 10 yılda Güneydoğu Asya'daki temsilcilik ağımızı genişlettik ve ASEAN ülkelerinin Ankaradaki temsilciliklerinin artmasından da büyük bir memnuniyet duyuyoruz." ifadelerini kullandı.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ