Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Akar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı Duatepe'de düzenlenen Sakarya Zaferi'nin 100. Yılı Kutlama Programı'nda, Milli Mücadele'nin en önemli merhalelerinden biri olan Sakarya Meydan Muharebesi’nde kazanılan zaferin yıl dönümünü kutlamanın gururunu yaşadıklarını belirtti.

Sakarya Meydan Muharebesi'ni Anadolu'nun kapılarını Türklere açan Malazgirt, Anadolu’nun Türk yurdu olduğunu kesinleştiren Miryokefalon gibi Anadolu’daki varlığı ebedi kılan önemli zaferlerden biri olduğunu ifade eden Akar, şunları söyledi:

"Kütahya ve Eskişehir muharebeleri sonrasında ortaya çıkan son derece hassas durum nedeniyle Sakarya savunması çok daha önemli hale gelmiş, kahraman ordumuz, düşmanı durdurma ve işgal altındaki vatan topraklarımızı geri almak için tarihi bir sorumluluk üstlenmiştir. Silah ve cephane bakımından son derece güç şartlar altında olan ordumuz, 100 kilometrelik geniş bir cephede 22 gün, 22 gece devam eden muharebelerde, çok sayıda subay dahil binlerce şehit ve yaralı vererek Yunan ordusunun ilerleyişini durdurmuş ve zafere giden yolun önünü açmıştır. Sakarya Meydan Muharebesi devam ederken Başkomutan Mustafa Kemal Paşa, 'Hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır' ile başlayan emrini vererek Türk milletinin bağımsız yaşama azim ve iradesini ortaya koymuştur."

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ