Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Nöroloji Uzmanı Dr. Melek Ertan, ilaç tedavisine yeterli yanıt alınamayan, kronik migren hastaları için uyguladıkları botoks tedavisinin migren hastaları için yeni ve iyi bir seçenek duruma geldiğini belirtti.

İHA'nın haberine göre; son yıllarda vatandaşların daha çok şikayetle sağlık kuruluşlarına başvurduğu migren ağrıları ve tedavisi hakkında konuşan Nöroloji Uzmanı Dr. Melek Ertan, baş ağrıları içinde son yıllarda migrenin önemli ölçüde artış gösterdiğini söyledi.

Migrenin kadınlarda yüzde 15-18 arasında gözükürken, erkeklerde ise bu oranın yüzde 6-8 olduğunu belirten Dr. Ertan, "Bunun nedeni hormonal dengesizlik ve kadınların yapılarının hassas ve duygusal olmasıdır. Bunun yanı sıra sosyoekonomik durum, obezite ve dengesiz beslenme, stres etkileyen diğer faktörlerdir. Migren, genç yaşlarda ortaya çıkar ve en sık 18-45 yaş arasında görülür; ancak 45 yaş üzeri kişilerde de migren görülebilir. Migren her hastaya göre farklılık gösterir. Koruyucu tedaviye rağmen hastanın atakları devam ediyorsa ve sıklaşıyorsa kronik migren tedavisine geçilir" dedi.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ