Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Soner AYDIN/MERSİN, (DHA)MERSİN'de koronavirüs salgınında normalleşme süreciyle birlikte ikinci cuma namazı kılındı. Namazda sosyal mesafe kurallarına uyuldu, maske takıldı.

        İl Müftülüğü tarafından belirlenen camilerin avluları ve açık alanlar cemaat için hazır hale getirildi. Cuma namazı için belirlenen Toroslar Belediyesi Koray Aydın Sahası girişinde cemaat için hazırlık yapıldı. İl Müftülüğü koordinesinde alınan kararlar doğrultusunda, vatandaşlardan maske takmaları, kendi seccadelerini getirmeleri ve sosyal mesafe kurallarına uymaları istendi. Namaza gelen vatandaşların ateşi ölçülerek içeri alındı. Maskesi olmayan vatandaşlara maske, seccadesi olmayanlara ise tek kullanımlık seccade verildi. İl Müftüsü Dr. Şaban Kondi tarafından kıldırılan namaz sırasında vatandaşlar arasında boşluk bırakılarak sosyal mesafeye dikkat edildi. Bazı vatandaşlar sıcak hava nedeniyle yanlarında şemsiye ve karton getirdi.

        İbadetlerini gerçekleştiren vatandaşlar, namaz sonrası yine sosyal mesafe kuralına dikkat ederek ev ve işyerine döndü.DHA-Genel Türkiye-Mersin / Merkez Soner AYDIN

        2020-06-05 15:28:22

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Mersin İlçeleri
        Tüm Mersin Haberleri
         Mersin

        Mersin

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa