Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Son dakika... Eski ŞansÖlye Merkel suskunluğunu bozdu: Putin'in sözleri ciddiye alınmalı
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Eski Almanya Şansölyesi Angela Merkel, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in nükleer silah açıklamalarının ciddiye alınması gerektiğini söyledi.

        2005-2021 yılları arasında Almanya Şansölyesi olan Merkel, Eski Federal Şansölye Helmut Kohl Vakfı'nın açılışında açıklamalarda bulundu.

        Putin'in, "Rusya kendisi savunmak için mevcut tüm araçların kullanabilir" açıklamasına değinen Merkel, Putin'in sözlerinin ciddiye alınmasını gerektiğini belirtti.

        Merkel, "Sözlerini ciddiye almak, açıklamalarını blöf olarak görmemek, onlarla ciddi bir şekilde ilgilenmek, hiçbir şekilde bir zayıflık ya da yatıştırma işareti değil, politik bir bilgelik işaretidir." açıklamasında bulundu.

        "Rusya'nın Batı'ya nükleer uyarısı blöf değil"
        Haberi Görüntüle
        REKLAM

        PUTİN'DEN BATI'YA: NÜKLEER ŞANTAJ YAPIYOR

        Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik 24 Şubat'ta başlattığı saldırılar devam ederken, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin 21 Eylül'de kısmi askeri seferberlik ilan edildiğini duyurmuştu.

        Açıklamasında Batı'ya tepki gösteren Putin, Batı'nın Rusya'ya nükleer şantaj yaptığını dile getirmişti. Putin, "Batı'ya söylüyorum, yanıt verecek çok sayıda silahımız var. Bu blöf değil" bu bir blöf değil" ifadelerini kullanmıştı.

        *Haberin görselleri Associated Press tarafından servis edilmiştir.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa