Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Müjde Ar'ın kardeşi Mehtap Ar, 64 yaşında akciğer kanseri nedeniyle sabaha karşı saat 3.30'da hayatını kaybetti. Mehtap Ar, ocak ayından bu yana yoğun bakımda bulunuyordu.

Müjde Ar; "Çok üzgünüm, dün gece kardeşimi kaybettim. Son üç aydır yoğun bakımdaydı. Dilerim acıları dinmiştir, çok çekti" dedi. Mehtap Ar, pandemi kuralları gereğince 10 - 15 kişilik katılımla Zincirlikuyu Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda son yolculuğuna uğurlanacak.

Koç Üniversitesi Hastanesi'nden yapılan yazılı basın açıklamasında "Akciğer kanseri tanısı ile 2018 yılından bu yana tedavisi hastanemizde devam eden Sn. Mehtap Ar, çoklu organ yetmezliği nedeniyle 10 Nisan 2021 tarihinde vefat etmiştir" denildi.

Mehtap Ar, hastalığının artması sonucu 26 Ocak'ta yoğun bakıma kaldırılmıştı.

13 yıl önce yakalandığı rahim ağzı kanserini yenen Mehtap Ar, iki yıl önce de akciğer kanserine yakalanmıştı. Hastalığının tedaviye olumlu cevap vermesiyle kendini iyi hisseden Mehtap Ar, Bodrum'a giderek ablasıyla birlikte tatil yapmıştı.

Ne var ki hastalığın vücuduna yayılmasıyla doktorları Mehtap Ar'ı 8 Ocak'ta hastaneye yatırmıştı. Ar, sonraki günlerde durumunun kötüleşmesiyle yoğun bakıma alınmıştı.

Müjde Ar ile Mehtap Ar, ünlü söz yazarı Aysel Gürel'in kızları
Müjde Ar ile Mehtap Ar, ünlü söz yazarı Aysel Gürel'in kızları

Müjde Ar, kardeşinin doğum günü olan 6 Nisan'da sosyal medyadan "Canım biriciğim, kardeşim, kalbimin yarısı her şeyim, bir an önce iyileş" şeklinde duygusal bir mesaj yayımlamıştı.

3 aydır günlerinin büyük bir bölümünü hastanede geçiren Müjde Ar, kardeşinin yoğun bakımdaki ilk günlerinde şu açıklamayı yapmıştı; "Ailece perişan olmuş durumdayız, çok üzücü günler geçiriyoruz, sürekli dualar ediyoruz. Mehtap şu an direniyor ama çok fazla reaksiyon alamıyoruz. Biricik kardeşim benim, her şeyim. İyi olması için dua ediyoruz. Tedavi iyiye doğru giderken, son olay çok büyük şanssızlık oldu. İmmüno terapisi iyi gelmişti. Vücutta başka bölgeye de sıçrayınca yeniden yayıldı. Doktorlar ellerinden geleni yapıyorlar, 2,5 yıldır bir mucize yaşadık aslında, çok iyi bakıyorlar, inşallah iyi olur. Herkesten dua bekliyoruz."

6 Nisan 1957'de dünyaya gelen Mehtap Ar, 1974'te 'Ayrı Dünyalar' adlı sinema filmiyle oyunculuğa başladı. Ar, kariyeri boyunca 27 sinema filmi ve 12 TV dizisinde rol aldı.

Oyuncular Sendikası: Meslektaşımız Mehtap Ar hayatını kaybetti. Başta ailesi olmak üzere tüm sevenlerine sabır diliyoruz. Başımız sağ olsun.

Itır Esen: İkisi de çok yakın arkadaşım Mehtap Ar'ı kaybetmemin derin üzüntüsünü yaşarken canım arkadaşım Müjde Ar a oğlu Söz'e sabır diliyorum.

Nilgün Belgün: Ah Mehtap Ar'ı kaybetmişiz çok üzgünüm. Anneciğinin yanına gitti. Yattığı yer incitmesin mekanı cennet olsun.

Betül Demir: Son ana kadar direndin çünkü yaşamı çok severdin... ve Söz'ü,Müjde ablayı,tiyatroyu,Aysel'i... Kavuştunuz sonunda tek tesellim budur... Huzurla uyu benim dobra kuşum Mehtap ablam... Seni çok seviyorum.

Neşe Karaböcek: Çok üzüldüm. Annesi rahmetli Aysel Gürel ile şarkı çalışmalarımız olmuştu. Mehtap ile de birlikte sahne aldık. Mehtap Hanım sessiz sedasız hanımefendi bir hanımdı. Nur içinde yatsın, cennet mekanı olsun inşallah. Amin.

Zafer Algöz: Sevgili Mehtap Ar, acıları son buldu. Aysel Gürel'ine kavuştu... Başımız sağ olsun. Mekânı cennet olsun

Soner Arıca: Üzüntümü nasıl ifade etsem bilemedim Mehtap Ar mekânın cennet olsun.

Nazan Öncel: Bir güzel sanatçımızı daha kaybetmişiz, ailesinin ve sevenlerinin başı sağ olsun.

Nur Yoldaş: Mekânın cennet olsun çok üzüldüm çok.

Yonca Lodi: Kavuştunuz Mehtap Ablacığım... Dilerim cennet kapılarında karşılasın seni. Huzur içinde uyu... Yüreğin gibi temiz olsun mekânın.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ