Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Medya Diziler Yeni Osmanlı dizisi sessiz sedasız başladı

        Yıl 1773… Osmanlı tahtında bulunan Sultan 3. Mustafa amansız bir hastalığa yakalanarak vefat eder. Tahtın iki varisi vardır. 1. Abdülhamit ve 3. Selim. Birisi padişahın kardeşidir ve 40 yılını kafeste geçirmiştir. Diğeri ise padişah'ın oğludur ve çok gençtir.

        Taht mücadelesinde tarihçilerin, 'bir kaç padişaha bedel' dedikleri Cezayirli Hasan Paşa devreye girer ve en yaşlı şehzade olan Abdülhamit Han padişah olur.

        Osmanlı İmparatorluğu'nun güç kaybetmeye başladığı yıllardır… Kafkaslar da yaşayan Müslüman ahali de korumasız kalmış ve başıbozuk çetecilerin zorbalıklarına karşı mücadele etmektedirler.

        'Esir Sultan' dizisi, Kafkaslar da esir alınıp esir pazarında satılan bir genç kızın, Osmanlı fedailerince kurtarılıp İstanbul'a Esma Sultan Yalısı'na getirilişini, sonra da Sultan Abdülhamit'in kadın efendisi olarak Topkapı Sarayı'na gelişini konu alıyor.

        Esaretten sultanlığa uzanan bu yaşam öyküsü, Osmanlı'nın taht mücadeleleri ile de kesişiyor. 2. Mahmut'un annesi olan ve Topkapı Sarayı'nın son valide sultanı olarak bilinen Nakş-ı Dil Sultan'ın hayat hikayesini, Abdülhamit Han'ın ve şehzade Selim'in taht mücadelesi ile harmanlayarak anlatan 'Esir Sultan' dizisi pazar günleri, saat 17.55'te ekranlara geliyor...

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa