Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Çevre YANGIN! Son dakika haberi: Marmaris'te orman yangını çıktı! Marmaris orman yangını son durum nedir?
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Muğla'nın Marmaris ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangına müdahale sürüyor.

        Yalancıboğaz mevkisindeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın başladı. Alevler rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yayıldı. Yangına Muğla Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı helikopterlerin yanı sıra arazözler, iş makineleri ve çok sayıda orman işçisi ile müdahale ediliyor.

        Fotoğraf: Haberturk.com

        Gökyüzünü kaplayan dumanlar ilçe merkezinin birçok noktasından görüldü.

        Denizli'de yangın söndürme helikopteri düştü!
        Haberi Görüntüle

        HELİKOPTER VE UÇAKLAR İLE HAVADAN MÜDAHALE

        Yangına gün boyunca Muğla Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı 15 helikopter, 8 uçak, 40 arazöz, 6 dozer ve 500 orman işçisi ile müdahalede bulunuldu. Gönüllü yangın işçileri de hortum taşıyarak görevlilere yardımcı oluyor. Söndürme çalışmalarına emniyet ve jandarmaya ait TOMA'lar da destek verdi.

        REKLAM

        BÖLGEDE ARICILIK YAPAN KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Muğla'nın Marmaris ilçesinde çıkan orman yangınıyla ilgili bölgede arıcılık yapan M.Y. (85) gözaltına alındı.

        Marmaris Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklama, "21.09.2022 saat 12.00 sıralarında Yalancıboğaz adaağzı mevkiinde meydana gelen yangınla ilgili yapılan araştırmalar neticesinde M.Y. isimli şahsa ait arı kovanlarının yaklaşık yarım metre ön tarafında yanmış ateş közleri olduğu, arı kovanlarının ormana bitişik olduğu, yangının başladığı noktada herhangi bir elektrik kablosunun geçmediği belirlendi. Yapılan mülakatta yangının arı kovanlarına on metre mesafede bir anda çıktığını, rüzgarın etkisi ile bir anda hızla dağın eteklerine ulaştığını, kendisinin yakmadığını beyan etmiştir. Soruşturma işlemleri çok yönlü olarak devam etmektedir" denildi.

        VALİ TAVLI: MÜCADELEMİZİ ARALIKSIZ SÜRDÜRÜYORUZ

        Muğla'nın Marmaris ilçesindeki orman yangınının kontrol altına alınması için ekiplerin karadan müdahalesi yoğun şekilde devam ediyor. Muğla Valisi Orhan Tavlı, "Marmaris´te meydana gelen orman yangınını kontrol altına alabilmek için tüm ekiplerimiz sahada. Mücadelemizi aralıksız sürdürüyoruz. Ormanın kahramanları son alev sönene kadar yeşil vatanı korumak için gece gündüz demeden mücadele ediyor" dedi.

        "YANGIN KONTROL ALTINA ALINMAK ÜZERE"

        Bakan Kirişci, yangınla ilgili son duruma ilişkin soruya ise şöyle yanıt verdi:

        "Yangın kontrol altına alınmak üzere. Bu yangına müdahale sırasında 714 personelimiz aktif olarak görev almış durumda. Yangın müdahalesinde kullanmış olduğumuz 14 uçağımız ve 23 helikopterimiz var. 1 İHA'mız da aktif olarak kullanılıyor. Yine 83 arazözümüz de hizmet veriyor. İlk müdahale aracı olarak 22, iş makinesi olarak da 5 aracımız yangın söndürme operasyonunda görev alıyor. Bildiğiniz gibi yer Muğla ve Marmaris olunca hepimiz ister istemez dikkat kesiliyoruz. O bölgede sıklıkla yangın meydana geldiği için... Yangının meydana geldiği saat 12.32. Bizim müdahale ekibimizin ulaştığı saat ise 12.40 olarak kayıtlarımızda bulunuyor."

        MSB'DEN SÖNDÜRME ÇALIŞMALARINA DESTEK

        Milli Savunma Bakanlığı, Marmaris’teki yangın söndürme çalışmalarına 1 adet İHA, 10 adet helikopter, arazözler, su tankerleri, dozerler, çeşitli yangın söndürme araçları ve görevli personel ile destek sağlandığını açıkladı.

        MSB tarafından yapılan açıklamada, “Marmaris’teki yangın söndürme çalışmalarına; 1 adet İHA, 10 adet helikopter, arazözler, su tankerleri, dozerler, çeşitli yangın söndürme araçları ve görevli personelimiz ile destek sağlamaya devam ediyoruz” denildi

        İZMİR'DE DE YANGIN

        İzmir'in Kiraz ilçesinde, henüz belirlenemeyen nedenle orman yangını çıktı. Ekipler, alevlerin söndürülmesi için havadan ve karadan müdahaleye edildi.

        Kiraz'a bağlı Umurcalı Mahallesi'ndeki ormanda, saat 14.30 sıralarında yangın başladı. Bölgeden yükselen dumanları görenler, Orman İşletme Şefliği ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine bölgeye 4 helikopter, 15 arazöz, 5 su tankeri ve 2 dozer ile çok sayıda personel sevk edildi.

        KONTROL ALTINA ALINDI

        DHA'nın haberine göre, İzmir'in Kiraz ilçesinde çıkan orman yangını, 3 saatlik müdahalenin ardından kontrol altına alındı.

        Orman İşletme Şefliği'nden yapılan açıklamada, saat 14.27'de çıkan yangına ilk müdahalenin 14.37'te yapıldığı bilgisi verildi. İlk değerlendirmelere göre 3 hektarlık alan, yangından etkilenirken, bölgedeki soğutma çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa