Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar
Haberler Yerel Haberler Manisa Haberleri

TARSİM, kiraz üreticisinin durumunu ele aldı

(Fotoğraflı)

Behzat Akcan

MANİSA (İHA) - Kiraz üreticilerinin yağmur ve dolu nedeniyle zarar gören ürünlerini sigortadan karşılayamadıkları konusunda dert yanmaları üzerine, konuyla ilgili Salihli Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret eden TARSİM Manisa Bölge Müdürü Müjdat Çubukçu, uygulama hakkında detaylı bilgiler verdi.

Şiddetli yağışlardan zarar gören Salihli'deki kiraz üreticileri, durumu yerinde görmek isteyen Salihli Ticaret ve Sanayi Odası yönetimine TARSİM sigortasının zararlarını karşılamadığından dert yanmıştı. Salihli TSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel'i ziyaret eden TARSİM Manisa Bölge Müdürü Müjdat Çubukçu, 2005 yılından bu yana uygulanan Tarım Sigortaları Kanunu uyarınca yürütülen çalışmaları hakkında detaylı bilgiler sundu.

Türkiye'de devlet destekli tarım sigortası poliçelerinin üretim ve hasar işlemlerinin yapılması, riskin paylaştırılması ve reasürans koruması için kurulan Tarım Sigortaları Havuzu'nun (TARSİM) çiftçinin zararını karşılamaya yönelik iyi bir uygulama olduğunu anlatan Çubukçu, geçtiğimiz yıl 37 milyon TL prim toplamalarına karşılık, üreticilere 240 milyon TL'lik hasar ödemesi yaptıklarını kaydetti.

(BA-SC)

28.06.2017 12:27:48 TSI

NNNN

Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Manisa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Manisa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Tüm Yerel Haberler
Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
Günün Önemli Manşetleri