Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem MALATYA FAY HATTI HARİTASI 2023: Malatya'dan hangi fay hatları geçiyor? Malatya en riskli ve az riskli olan ilçeler ve bölgeler...
        • 1

          Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler sonrasında Hatay'da 6,4 ve 5,8 büyüklüğünde iki büyük artçı deprem meydana geldi. Hal böyle olunca vatandaşlar kendi illerinin depreme dayanıklı olup olmadığı konusunda araştırmalar yapmaya başladı. Peki, Kahramanmaraş depreminden etkilenen illerden biri olan Malatua'dan fay hattı geçiyor mu, nereden geçiyor? Malatya'nın deprem riski olan ilçeleri neresi? İşte detaylar...

        • 2

          MALATYA'DAN FAY HATTI GEÇİYOR MU?

          Malatya'yı olası depremlerden etkileyecek üç büyük fay hattı mevcuttur. Bunlar; Doğu Anadolu Fay hattı, Malatya-Ovacık fay hattı, Çöşnük fay hattı.

        • 3

          MALATYA'NIN RİSKLİ İLÇELERİ NERESİ?

          Malatya'nın birinci dereceden riskli olan ilçeleri; Pütürge, Doğanyol, Kale, Doğanşehir, Yeşilyurt, Battalgazi ve Çolaklı'dır.

        • 4

          Malatya'nın ikinci dereceden riskli olan ilçeleri; Hekimhan, Taşdelen, Arapkır, Yoncalı, Hasançelebi, Kurşunlu, Yazıhan, Darende, Balaban, Kürecik, Levent, Akçadağ'dır.

        • 5

          DOĞU ANADOLU FAY HATTI NEREDE?

          Doğu Anadolu Fay Hattı, Hatay, Osmaniye, Gaziantep, Kahramanmaraş, Adıyaman, Elazığ, Bingöl, Muş'a kadar devam ettikten sonra Erzincan'dan itibaren Kuzey Anadolu Fay Hattı ile birleşir.

        • 6

          MALATYA - OVACIK FAY HATTI NEREDEDİR?

          Malatya-Ovacık Fay Zonu, Orta Anadolu ova bölgesindedir. Erzincan çek-ayır havzasının doğusundan ayrılan sol yönlü doğrultu atımlı Malatya-Ovacık Fay Zonu’nun toplam uzunluğu 240km'dir.

        • 7

          ÇÖŞNÜK FAYI NEREDE?

          Çöşnük fayı, Gündüzbey'den Malatya'ya gelen Su Taşıma Kanalının kenarından Doğanşehir'e kadar giden bir faydır ve uzmanların söylemlerine göre Doğu Anadolu fayının küçük bir koludur.

        • 8

          MALATYA'NIN EN SAĞLAM ZEMİNİ NEREDE?

          Malatya’nın en sağlam zemini güneyde yer alıyor.

        Haberi Hazırlayan: Melis Göroğulları
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa