Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

HABERTÜRK MAGAZİN/ Arif HÜR

19 Eylül’de Cemal Reşit Rey’de klarnet virtüözü Serkan Çağrı ile birlikte konser vermeye hazırlanan Yunan müziğinin duayenlerinden George Dalaras, Yunanistan’daki ekonomik kriz sonrası yaşananları, göçmen sorununu ve pek tabii müziğe bakış açısını HT MAGAZİN’e anlattı.

Cemal Reşit Rey salonunda Serkan Çağrı ile gerçekleştireceğiniz konsere kısa bir zaman kaldı. Konsere nasıl hazırlanıyorsunuz?

Konserinizin konsepti ve repertuvarınız hakkında bilgi verebilir misiniz? Kendi grubumuzla çalacağımız, benim repertuvarıma dayalı; eski ve yeni şarkılar, Akdeniz’in baladları, Doğu müziğinin popüler şarkılarından oluşan bir konser olacak. Bu şarkıların Türkiye’deki müzikseverler tarafından sevileceğini ve yine bu şarkıların bizleri milletler olarak birleştiren şarkılar olduğunu düşünüyorum. Aslında bu konser Batı’dan Doğu’ya bir müzik yolculuğu olacak.

Serkan Çağrı hakkında düşüncelerinizi merak ediyorum...

Serkan Çağrı çok ilgi çekici bir müzisyen, kendisinin sanat direktörlüğünü yaptığı Klarnet Festival’ine katılmam için çok nazik bir teklifte bulundu.

‘NEFES VEREN BİR FESTİVAL’

Konser “İstanbul Nefes Alıyor” sloganıyla düzenleniyor. Bu slogan hakkında ne düşünüyorsunuz?

İstanbul nefes alacak mı?

Bence çok güzel; lirik ama aynı zamanda da gerçekçi. Müzikle nefes alan bir şehir ve üflemeli çalgılarla nefes veren bir festival.

Bu yurdumuza kaçıncı gelişiniz? Türkiye sizin için ne anlam ifade ediyor?

Yeteri kadar. Her şeyden önce, gezileri çok severim. Sonra, Türkiye çok ilginç bir ülke ve son olarak da İzmir annemin memleketi olduğu için.

Türkiye’de sizi en çok mutlu eden şey nedir? Açar mısınız?

Kültür, medeniyet, misafirperverlik, müzik, müzisyenler, insanlar. Çok fazla şey var.

Türkiye’de yakından takip ettiğiniz, görüştüğünüz sanatçılar kimler? Neden onlar?

Biliyorsunuz bu bir iltifat değil. Çok önemli sarkıcılarınız, bestecileriniz var, bunların dışında da sayısız harika müzisyen, solist var. Benim en eski arkadaşlarımdan, çok sevdiğim ve sadece müziğine değil sosyal farkındalığına da saygı duyduğum arkadaşım Zülfü Livaneli var. Sezen Aksu ile de farklı festivallerde beraber sahne paylaşmışlığımız var, kendisi çok iyi bir şarkıcı.

Türkiye’deki konserlerinizde veya ziyaretlerinizde yaşadığınız ve unutamadığınız bir anınızı bizimle paylaşır mısınız?

Çok var. İstanbul’da ilk defa konser verdiğimizde Zülfü Livaneli ile bir şarkıda düet yapmıştık. O Türkçe söylemişti, ben Yunanca ve seyirciler de şarkıya alkış tutarak eşlik etmişti şarkıya, çok güzel anlardı.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ