Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Seçim Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Eski manken ve oyuncu Lale Belkıs'ın hayatı merak ediliyor. Lerzan Mutlu'nun programında yaptığı açıklamalarla adından söz ettiren Lale Belkıs kimdir? Lale Belkıs kaç yaşında? İşte Lale Belkıs hayatı ve filmleri

LALE BELKIS KİMDİR?

Lale Belkıs ya da gerçek adıyla Belkıs Durmaz, 28 Kasım 1938 tarihinde İstanbul'da dünyaya geldi. 82 yaşındaki Lale Belkıs, eski manken,söz yazarı,Besteci ve şarkıcı,tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu, dublaj sanatçısı, şair, yazar ve ressamdır.

LALE BELKIS HAYATI

1938'de İstanbul'da dünyaya geldi. Gerçek adı Belkıs Durmaz'dır. Olgunlaşma Enstitüsü mezunudur. Sanat hayatına 1953 yılında manken olarak başladı. 1962'de oyuncu Pekcan Koşar ile evlendi. Koşar'la evlendikten sonra "Evlilik Dolabı", "Boeing Boeing", "Becerikli Kaynana" gibi tiyatro oyunlarında rol adı. Müziğe 1967'de başladı. İkinci evliliğini Ateş böceği Yalçın ile gerçekleştirdi. Pek çok yardım kuruluşunun gönüllü üyesi olan Lale Belkıs Yeşilçam'ın da sevilen yüzlerindendir. "İpek Çoraplar" adlı bir anı kitabı bulunmaktadır. 7. Altın Portakal Film Festivalinde "Kalbimin Efendisi" filmiyle En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödülünü kazanmıştır.

Haberi Hazırlayan: Elif Avcı
Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ