Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar
Haberler Yerel Haberler Kayseri Haberleri

KAYSERİ (AA) - Kayseri'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında yargılanan 9 sanıktan 6'sı, 2 yıl 6 ay ile 6 yıl 3 ay arasında değişen hapis cezalarına çarptırıldı.

Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesinde ayrı ayrı görülen karar duruşmalarında, tutuksuz sanıklar eski komiser Sedat Şahin, eski polisler Ömer Çekerek ve Yusuf Kaya, öğrenci Mithat Karapınar, ev hanımı Cennet Sevgi Güzelle, işçi Ümit Türkarslan, işçi B.K, öğrenci B.S, eski öğretmen Y.A. ve avukatları katıldı.

Sanıklardan Şahin, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında ele geçirilen ve örgütün mahrem yapılanmasının yer aldığı listede, FETÖ'ye bağlılığı en üst düzeyde olan kişilerin bulunduğu A5 kodu ile derecelendirildiği iddiasının doğru olmadığını öne sürerek, beraatini talep etti.

Sanık Güzelle de daha önce etkin pişmanlıkta bulunarak bildiklerini anlattığını ve iki hatta bulunan örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kendisinin kullandığını söyledi.

Örgütle bağlantılı kız yurdunda muhasebecilik yaptığını ifade eden Güzelle, "Sohbet yerlerine gidip oradaki sadakaları toplayıp Ayşe isminde bir kadına veriyordum. Telefonuma ByLock programını bu kadın yükledi. Yaptığım görev karşılığında belli bir miktar ücret alıyordum." diye konuştu.

Diğer sanıklar ise haklarındaki iddiaları kabul etmeyerek beraatlerini istedi.

Mahkeme heyeti, sanıklar Şahin, Çekerek, Kaya, Karapınar ve Türkarslan'a, "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 6 yıl 3'er ay, etkin pişmanlığı kabul edilen Güzelle'ye 2 yıl 6 ay hapis cezası verdi.

Heyet, sanıklardan B.K, B.S. ve Y.A'nın ise delil yetersizliğinden beraatine hükmetti.

Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kayseri haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kayseri Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Tüm Yerel Haberler
Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
Günün Önemli Manşetleri