Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Kültür-Sanat Tiyatro Kavuğun yeni sahibi

        Türk tiyatrosunun geleneği olan Kel Hasan Efendi'nin kavuğu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin organize ettiği törenle Rasim Öztekin tarafından Şevket Çoruh'a devredildi.

        Kavuğu teslim alan Şevket Çoruh, "Türk tiyatrosu çok zor bir dönem yaşarken mahalle yanarken saçımızı mı tarıyoruz diye bir düşünce geldi aklıma... Bu kavuğu bugünkü zor şartlarda, Anadolu'da perde açmaya çalışan, alternatif sahnelerden apartman dairelerine kadar yüreği tiyatroyla dolu tüm tiyatro emekçileri adına kabul ediyorum 'Çok sevinsem ayıp mı olur dedim, oturup ağlasam da ayıp olur' dedim. Çok ne yapacağımı bilemedim. Ama bu törenin en önemli tarafı iki yaşayan ustam hayattalar. Ferhan Şensoy ile Rasim Öztekin ustam" dedi.

        REKLAM

        Törene videolu mesaj yollayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu şunları söyledi; "Geleneksel Türk tiyatrosunun sembolüdür kavuk. İstanbul'un ev sahipliği yaptığı bu simge açısından çok değerli buluşmaya vesile oldukları için Rasim Öztekin ve Şevket Çoruh'a buradan minnet duygularımı iletiyorum. Rasim Öztekin Türk tiyatrosunun çok değerli bir ismi. Ve artık kavuğu taşıyacak olan Şevket Çoruh'a. Şimdiden hayırlı olsun. Biz İstanbul olarak Türk tiyatrosunu desteklemeye, tiyatronun geleceği açısından en özgür alanları var etmeye devam edeceğiz. Kavuğu bu simgesel oluşumuna ev sahipliği yaptığımız için de Türkiye adına, İstanbul adına gurur duyuyoruz. Bunu en iyi şekilde de taşıyacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın."

        REKLAM

        Sağlık sorunları nedeniyle törene katılamayan kavuğun 4'üncü sahibi Ferhan Şensoy'un videolu mesajı da törende seyircilere gösterildi; "Kavuk devir törenine katılamayacağım için üzgünüm. Rasim Öztekin’in kavuğu Şevket Çoruh’a vermesinden de mutlu oldum. Yolumuz çok dikenli Şevket. Olsun, sen dikenleri yolarsın.Bu gece cennette kutlanıyor kavuk devir töreni. Kel Hasan Efendi, İsmail Dümbüllü, Münir Özkul. Kavuk devir töreni için yaptığı önemli katkılardan ötürü İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na teşekkür ederim."

        Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu'nda düzenlenen törenin bilet gelirleri Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'ne bağışlanacak. Kavuk devir teslim töreninden sonra Şevket Çoruh ile Murat Akkoyunlu 'Bir Baba Hamlet'i sahneledi.

        Şevket Çoruh kavuğu hak etti mi?
        Haberi Görüntüle
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa