Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Kassam Tugayları, Gazze Şeridi'nde İsrail askerlerine saldırı düzenlediğini duyurdu | Dış Haberler

        Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın Telegram sayfasından yapılan açıklamada, Gazze kentinin güneyindeki Tel el-Heva Mahallesi'nde bulunan fakülte çevresinde İsrail askerlerinin bulunduğu iki askeri araca bombalı saldırı düzenlendiği belirtildi.

        Saldırının ardından çıkan silahlı çatışmada İsrail askerlerinden ölen ve yaralananlar olduğu ifade edildi.

        Açıklamada, çatışmaların ardından ölü ve yaralıları almak için alana İsrail helikopterinin iniş yaptığı kaydedildi.

        İsrail makamlarından ise henüz konuya ilişkin bir açıklama yapılmadı.

        İSRAİLLİ 2 BİNBAŞI ÖLDÜRÜLDÜ

        İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, 8119 No'lu taburdaki idari destek bölüğü komutanı olan 34 yaşındaki Binbaşı Yotam Yitzahak'ın ve ağır vasıta şoförlüğü yapan Mordechai Yosef Ben Shoam'ın Gazze Şeridi'nin orta kesiminde çıkan çatışmalarda öldüğü belirtildi.

        İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırılarının başladığı 7 Ekim'den bu yana 331'u karadan işgal sürecinde olmak üzere 691 askerin hayatını kaybettiği aktarıldı.

        İSRAİL SALDIRISINDA 3 FİLİSTİNLİ ÖLDÜ

        Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, İsrail topçu birlikleri, Deyr el-Belah kentinin güneyindeki El-Hakar bölgesinde bir evi vurdu.

        REKLAM

        Aksa Şehitleri Hastanesi yetkilileri, bombardıman sonucu 3 Filistinlinin hayatını kaybettiğini, yaralıların olduğunu aktardı.

        Gazze Şeridi'nde 7 Ekim'den bu yana yarısından fazlası kadın ve çocuk 40 bini aşkın Filistinliyi öldüren İsrail ordusu ile başta Kassam Tugayları olmak üzere Filistinli direniş grupları arasındaki çatışmalar sürüyor.

        İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 16 bin 314’ü çocuk, 10 bin 980’i kadın olmak üzere 40 bin 74 Filistinli öldü, 92 bin 537 Filistinli yaralandı.

        Enkaz altında halen binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.

        *Haberin görseli AA tarafından servis edilmiştir, arşivdendir.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa