Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Diyetisyen Aysun İpek, düzenli, çeşitli beslenme ve vücut tipine uygun egzersiz planı ile karın bölgesi yağlarından kurtulmanın mümkün olduğunu söyledi.

Diyetisyen İpek, "Karın-bel çevresindeki yağlanma vücudun diğer bölgesindeki yağlanmalardan daha tehlikelidir. İç organları çevreleyen bu yağ grubu kalp damar hastalıkları, tip 2 diyabet, felç gibi sağlık problemlerini tetikleyebilir.

Cinsiyet, genetik, beslenme şekli, hareket kısıtlılıkları, hormon düzensizlikleri gibi faktörler yağlanma şeklinin önemli belirleyicileridir. Erkeklerde bel çevresi yağlanması, kadınlara oranla daha fazladır. Cinsiyet arası hormon düzey farklılıkları yağlanma şeklini etkiler. Kadınlar menopoz dönemi öncesinde basen bölgesi yağlanma sorunu yaşarken, menopoz dönemi sonrasında karın bölgesinde hızlı bir yağlanma artışı gözlemleyebilirler. Genetiğiniz vücut şekliniz. Ailenizdeki diğer bireylerin vücut formu genelde sizinkiyle benzerdir. Hastalıklarda genetiğin önemli olduğu vücut tipinde de genetiğin yüksek derecede etkisi rol oynar" dedi.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ