Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar
.png
.png

Kilo ve kilo verme birçoğumuzun gündemindeki konusu. Fakat kilo verme ve şeker dengesi konusunda birçoğumuzun doğru bildiği yanlışlar var.

Öncelikle, vücut yağlarından bahsederken negatif bir algı oluşuyor. Fakat gerçek şudur ki her yağ kötü değildir ve bazı yağlar hayati fonksiyonlarımız için büyük bir önem taşır. Bu yağlar vücudumuzun enerji deposudur, vücut ısımızı regüle ederler, hormon ve D vitamini üretiminde hayati önem taşırlar ve hücrelerimizin dokularını oluştururlar.

Yağlar, yüksek yanım gücü ve enerjiye sahip olsalar da ağır yanarlar ve erişimleri zordur. Bu sebeple vücut enerji olarak karbonhidratları, yani şekeri tercih eder ve vücut ancak şeker bittiğinde yağ depolarına döner. Şeker, her canlının bakteriler dahil olmak üzere, tercih ettiği ve kullandığı enerjidir. Glikoz adlı şeker vücudun ana enerji kaynağıdır ve sofra şekerinden, tahıllara, patatesten, meyvelere kadar her karbonhidratın içinde mevcuttur. Şekerin olmadığı ortamda yağlar, lipoliz ile yağ asitlerine bölünür ve enerji olarak kullanılırlar. Vücutta şeker yerine yağların enerji olarak kullanımına ketosis adı verilir ve depo edilen yağların kullanılması da kilo verdiğimiz anlamına gelir.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ