Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Asya-Pasifik Japonya daha temiz geleceğe adım atıyor! Japonya deniz endüstrisinde amonyak yakıt olarak kullanacak!
        • 1

          DÜNYADA AMONYAKLA ÇALIŞAN İLK GEMİ ÜRETİLİYOR

          Dünyada küresel karbondioksit emisyonlarının yüzde üç ’ünden deniz taşımacılığı sorumludur.

          Uluslararası Enerji Ajansı tarafından yayımlanan rapora göre 2050’ye kadar 0 emisyona ulaşılması için hidrojen bazlı yakıtların ve deniz taşımacılığı için kullanılan yakıtların yüzde 30’u amonyaktan oluşturulması gerekiyor.

        • 2

          DAHA TEMİZ VE GÜVENİLİR

          0 karbon hedefine ulaşmak için denizyolu yakıtları, hidrojene göre amonyak depolamanın daha kolay ve güvenilir bir yol olduğunu söylüyor.

          NYK Lines ve IHI Power Systems Japon deniz taşımacılığı ve deniz şirketi olarak dünyanın amonyakla çalışan ilk römorkörünü geliştirecek.

          NYK Line Yeşil İş Grubu Genel Müdürü Yokoyama Tsutomu “2050’ye kadar net 0 emisyona ulaşmalıyız ve sera gazı salınımını ortadan kaldırmalıyız. Amonyak sıfır karbon emisyonlu olması ve sera gazı salınımı yapmaması nedeniyle en avantajlı çözüm. Ayrıca amonyak taşıma konusunda halihazırda tecrübe sahibiyiz” şeklinde açıklama yaptı.

        • 3

          ZEHİRLİ OLMASI NEDENİYLE SORU İŞARETLERİ VAR

          Ancak amonyağın insan ve deniz yaşamı için zehirli olması nedeniyle soru işaretleri mevcut. NYK Genel Müdürü Tsutomu bu soruya şu şekilde cevap verdi "Güvenlik bizim için en önemli ve en temel öncelik. Şu anda devletin Japon Sahil Güvenlik kurumu ile fiziksel bir değerlendirme süreci yürütüyoruz. Olası riskleri tespit ediyor ve aynı zamanda çözümler de sunuyoruz” dedi.

        • 4

          KARBONDİOKSİT MİKTARINI ÇOK DAHA FAZLA AZALTABİLİRİZ

          Amonyak endüstride gübre ve temizlik malzemelerinde hali hazırda kullanılıyor. Hidrojen ve nitrojen maddelerinden oluşan amonyak ile ilgili JGC Sürdürülebilir Çözümler Grup Direktörü Kai Mototaka şunları söyledi "Karbondioksit miktarı dünya genelinde emisyonların yüzde 1 ila 2’si kadar.

        • 5

          Ancak amonyak başka bir sektörde, enerji üretimi ve taşımacılıkta yeni bir pazar olarak kullanılabilir. Böylece karbondioksit miktarını sadece yüzde 1 ila 2 değil, çok daha fazla azaltabiliriz. Enerji sektöründe kullanılacağı için tüm karbondioksit emisyonlarının yüzde 10 ila 20’sini azaltabileceğini düşünüyoruz” dedi.

          Yeşil amonyak geleceğin yakıtı olarak görülüyor ayrıca elektrik fiyatlarını düşüreceği ön görülüyü yor.

        Haberi Hazırlayan: Kübra Çorluk
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa