Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, zorluklara rağmen 2023 yılında yakalanan büyümenin Türkiye ekonomisinin direncini ve gücünü gösterdiğini belirtti.

        Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan 2023 yılına ilişkin GSYH sonuçlarını değerlendiren Kestelli, Türkiye ekonomisinin artık 1 trilyon doları aştığını kaydetti.

        Kestelli, daha kaliteli, dengeli ve refah yaratan sürdürülebilir bir büyüme için yapısal reformlara konsantre olunması gerektiğini belirterek, "Bütün zorluklara rağmen 2023 yılında yakalanan büyüme, Türkiye ekonomisinin direncini ve gücünü gösteriyor. Temel üzüntümüz, tarım sektörünün ne yazık ki bu büyümeye eşlik etmemesi. Yüzde 0,2 ile geçen yıl küçülen tek sektör tarım. Ülke olarak tarım ve hayvancılıktaki potansiyelimizi harekete geçirerek, üretimi güçlendirmemiz şart. Bu konuyu hepimizin öncelikleri arasına alması büyük önem taşıyor." ifadelerini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        İzmir İlçeleri
        Tüm İzmir Haberleri
         İzmir

        İzmir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa