Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İZMİR (AA) - Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB) tarafından düzenlenen 11. Türkiye Rüzgar Enerjisi Kongresi 2022 (TÜREK 2022) sona erdi.

        Yaklaşık 2 bin 100 kişinin ziyaret ettiği TÜREK 2022'de rüzgar enerjisine ilişkin konular 13 ayrı oturumda uzmanlar tarafından ele alındı.

        "Türkiye'nin rüzgarı, İzmir'in rüzgarı" mottosuyla iki gün süren etkinlikte enerjide dünyada ve Türkiye'deki son gelişmeler, yenilenebilir enerjinin geleceği, karbon ticareti, enerji arz güvenliğinde rüzgar enerjisinin önemi, alternatif kapasite tahsis mekanizmaları, teşvikler sonrası uluslararası finansmana erişim, yerli türbin üretimi ve global tedarik zincirindeki güçlükler, lisanssız üretim ve sanayinin kendi öz tüketim ihtiyaçları için üretim yapması gibi başlıklar tartışıldı.

        Kongre sonrası AA muhabirine değerlendirmelerde bulunan TÜREB Başkanı İbrahim Erden, TÜREK'e yerli ve yabancı çok sayıda ziyaretçinin katıldığını belirterek şunları kaydetti:

        "TÜREK'e yabancı ülkelerin rüzgar enerjisi birlik başkanları katıldı. Daha da önemlisi rüzgar enerjisi proje geliştiricilerinin katıldığını gördük. Ekipman üreticileri, TÜREK ile Türkiye'de yeni fırsatlar var mı bunu inceleme fırsatı buldu. Bizler de etkinlik sayesinde sürdürülebilir bir rüzgar ekonomisinin olduğunu gösterme imkanı bulduk. Yabancıların Türkiye'nin rüzgar enerjisi sektörüne ilgisinin devam edeceğini düşünüyorum."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        İzmir İlçeleri
        Tüm İzmir Haberleri
         İzmir

        İzmir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa