Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        'BİRAN ÖNCE DEĞİŞİM LAZIM'

        Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İzmir'de Müteahhitler, Yapı Denetim Kuruluşları ve Mimarlarla Sektör Buluşması'nın ardından Konak Seçim Koordinasyon Merkezi açılışına katıldı. Açılışa, AK Parti Konak Belediye başkan adayı Ceyda Bölünmez Çankırı, AK Parti ilçe başkanları ve milletvekilleri de katıldı. Burada konuşan Bakan Özhaseki, İzmir'de büyük sıkıntıların olduğunu ileri sürüp, "İzmir'de tam 21 tane 6 üzeri şiddetinde deprem üretebilecek fay hattı var. Bir an önce konutlarımızı, iş yerlerimizi depreme hazır hale getirmemiz lazım. 25 senedir İzmir'de iktidarda olanlar bir ucundan tutup başlamış olsalardı, şimdi yarısından çoğunu halletmişlerdi. Bir an önce değişim lazım. Sizler izin verirseniz, gelin buraların makus talihini bir değiştirelim. Gültepe'yi baştan sonra bir kentsel dönüşüm içine sokalım. Sizlere çok az gelebilecek bir masrafla, bazı yerlerde de hiç masraf etmeden bu işi yapabiliriz. Ben bugün sabah İzmir'de mesaiye başladım. Dünya Bankası'ndan büyük bir kredi temin ettim. Dünya Bankası 2,5 milyona kadar kredi veriyor. Bu kredinin faizi, TL bazında 0,69. Ama asıl iş belediyelerde. Mahalle bazlı çalışma yapacaklar. İnsanlarla konuşup ikan edecekler. Sonra yavaş yavaş orayı yıkıp yeniden yapacağız" dedi.

        'YIKIM SIRASINDA KİRA BEDELİ VERİYORUZ'

        Yıkım sırasında kira bedeli verdiklerini aktaran Özhaseki, "Yeter ki belediye başkanları gelsinler bizimle iş yapsınlar. Fakat eziyetli bir iş, riskli bir iş. O yüzden ne yazık ki Cumhuriyet Halk Partili Belediyeler bu işi asla tercih etmiyorlar. 2013'ten itibaren sadece 8 belediye İzmir de müracaat etmiş. Bakanlıktan 'Şu evraklarınızı tamamlayın, gelin demişler.' Birçoğu gitmiş bir daha da gelmemiş" dedi.

        'BİZ FANİYİZ ZATEN GİDECEĞİZ DE BİZ GİDİNCE SİZ NE YAPACAKSINIZ ONU SÖYLEYİN'

        Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde iki ittifak olduğunu hatırlatan Bakan Özhaseki, "Biri Cumhur İttifakı, diğeri de Millet İttifakı. Cumhur İttifakı'nda bizim ortağımız belli. Milliyetçi Hareket Partisi, Büyük Birlik Partisi de destek verdi. Biz bu milletin bölünmez bütünlüğüne inanmış insanlarız. Bayrağımıza, ezanımıza saygılı insanlarız. Bölücülerle, fitnecilerle, yurt dışı bağlantılı olanlarla asla işimiz olmaz. Karşı tarafta da bir ittifak vardı. Bu ittifak önce altılıydı. Birbirlerine övgüler diziyorlardı. Kılıçdaroğlu'nu seyit yapıyorlardı. Seçimler bitti. Bu altılı birdenbire birbirine girdi. Milletvekilleri, 'Biz zaten bu adam olmasın diye çalıştık. Biz zaten buna oy vermedik. Allah'tan ki bu iş başına gelmemiş' demeye başladılar. Bu altılı grup, sonradan tarihin en başarısız iki belediye başkanını da yanına alarak '8'inci cumhurbaşkanı yardımcısı' dediler. Sonra da Kılıçdaroğlu gizli pazarlıklarla bir adama MİT'i vermiş, İçişleri Bakanlığı'nı vermiş. Her bulduğuna rüşvetvari bir şey dağıtıyorlardı. Ya bunlar hiç birbirine benzemiyorlar. Bunların sosyal olaylara bakışları, siyasi meselelere bakışları, askeri meselelere bakışları aynı değil. Ama bir tek istekleri var. Recep Tayyip Erdoğan gitsin ne olursa olsun. Cumhur İttifakı gitsin ne olursa olsun. Biz faniyiz zaten gideceğiz de biz gidince siz ne yapacaksınız onu söyleyin. Türkiye zor bir ülke. İş yapmak zor. Yıllardır hizmet ediyoruz" diye konuştu.

        'İZMİR'DEKİ EN ÖNCELİKLİ ŞEY YERİNDE YENİLENMEYİ SAĞLAMAK'

        AK Parti Konak Belediye başkan adayı Ceyda Bölünmez Çankırı da konuşmasında, kendileri için İzmir'deki en öncelikli şey yerinde yenilenmeyi sağlamak' olduğunu belirtip, "Sizleri evinizden etmeden, olduğunuz mahallede olduğunuz yerde dönüştürmek. Daha yaşanılabilir bir İzmir için dönüştürmek. İzmir'in en güzel manzaralı yerlerinden birindeyiz ama trafiği ayrı dert, ulaşımı ayrı dert, altyapısı ayrı dert. Burada ablalarımızla, kardeşlerimizle çok toplantı yaptım. Bizden istedikleri; işinden çıktığında evine ulaşılabilir bir saatte gitmek. Evine ulaştığında çocuğuna yemeğini yaparken doğal gaz kullanarak yapmak. Çocuğunuzu sabah okula götürürken ulaşım sıkıntısı çekmesin. Biz Konak'ta tüm bunları vaat ediyoruz. Konak'ta 330 bin kişi gece başını yastığa koyuyor. Siz de Gültepeliler olarak bunlardan birisiniz. Ama Konak'ın merkezini 2 milyon kişi kullanıyor. Biz bu ilçeye öyle bir hale getireceğiz ki 2 milyon kişinin altyapısından, ulaşımından, otopark sıkıntısından, sosyal konusuna kadar bütün problemlerini çözeceğiz" dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        İzmir İlçeleri
        Tüm İzmir Haberleri
         İzmir

        İzmir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa