Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İZMİR'inUrla ilçesinde teknik arıza nedeniyle araziye zorunlu iniş yapan askeri helikopterin gövdesi de CH-47 Chinook nakliye helikopterinden halat sarkıtılarak olay yerinden götürüldü.

        İzmir Çiğli 2'nci Ana Jet Üssü'nden kalkan, içinde bir albay ve teğmen ile teknik astsubayın bulunduğu UH-1 tipi askeri helikopter, önceki gün saat 14.30 sıralarında teknik bir arıza nedeniyle Urla ilçesi Bademler Mahallesi Folkart Evleri'nin arkasındaki araziye zorunlu iniş yaptı. İniş sırasında Hava Kıdemli Astsubay Başçavuş Kazım Karabıyık, yaralandı. İhbarla bölgeye sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Karabıyık, helikopterle önce Çiğli 2'nci Ana Jet Üssü'ne götürüldü, ardından hastaneye kaldırıldı. Helikopterdeki Pilot Albay Ali Palas ile Hava Teğmen İbrahim Demirci ise yara almadan kurtuldu.

        Öte yandan teknik ekipler, dün sabah saatlerinde helikopterin motorunu ve pervanelerini söktü. Kamyona yüklenen parçalar incelenmek üzere Çiğli 2'nci Ana Jet Üssü'ne götürüldü. Ekipler, bugün de helikopterin olay yerinde duran gövdesini, CH-47 Chinook nakliye helikopterinden halat sarkıtarak kaldırıp, üsse götürdü.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        İzmir İlçeleri
        Tüm İzmir Haberleri
         İzmir

        İzmir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa