Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        'ŞEHİRLERİDOĞAYLAUYUMLU KENTLER HALİNE GETİRMEK MECBURİYETİNDEYİZ'

        İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kentte daha önce de benzer bir doğa olayının yaşandığını hatırlatıp, "3 sene önce yaşadığımız tsunamide deniz yükselmesinin ne demek olduğunu deneyimlemiştik. Sığacık, sular altında kalmıştı. Tsunaminin sadece uzak coğrafyalarda yaşanan bir doğa olayı olduğunu düşünürdük. Ama artık görüyoruz ki Anadolu'yu ve Akdeniz'i de merkezine almış durumda. Şehirleri doğayla uyumlu, dirençli kentler haline getirmek mecburiyetindeyiz" dedi.

        '400 CİVARI İŞ YERİNDE HASAR TESPİTİ YAPILDI'

        Başkan Soyer, hasar tespit çalışmalarının da başladığını belirtip, "Denizin yükselmesine karşı yerel yönetimlerin bugüne kadar öngördüğü çalışmalar çok yetersiz. 3 yıl önce Bostanlı'da, Mavişehir'de bir set oluşturmuştuk çok ağır bir maliyetti ama 'iyi ki yapmışız' diyoruz. Çünkü çok pozitif etkilerini gördük. 400 civarı iş yerinde hasar tespiti yapıldı. Orta ve ağır hasarlı yapılarla ilgili tedbir almak ve uğradıkları tahribatı gidermek için belediyemiz yardımcı olacak" diye konuştu.

        Nevra UÇKAÇ/İZMİR, DHA

        DHA-Genel - Türkiye-İzmir - Nevra UÇKAÇ

        2023-11-26 12:21:12

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        İzmir İlçeleri
        Tüm İzmir Haberleri
         İzmir

        İzmir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa