Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Seçil Erzan’ın para almaya gönderdiği Nazlı Can’ın fotoğraf karesi soruşturmaya girdi

        Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde iş insanı Ömer Kahraman, Seçil Erzan’ın sözde özel fona yatırılacak parayı almaya gönderdiği Nazlı Can’ı paralarla birlikte fotoğrafını çektiği öğrenildi. Dosyada bu olayla ilgili olarak Seçil Erzan ve Nazlı Can’ın ifadelerine de yer verildi.

         Yılın dolandırıcılık davası (TÜM GELİŞMELER)
        Yılın dolandırıcılık davası (TÜM GELİŞMELER) Haberi Görüntüle

        Türkiye gündemine oturan milyon dolarlık dolandırıcılık olayında önemli bir fotoğraf karesi dosyaya girdiği ortaya çıktı. Habertürk muhabiri Mustafa Şekeroğlu’nun haberine göre, olayın müştekilerden biri olan iş insanı Ömer Kahraman, Seçil Erzan’ın kendisini kandırdığını iddia ederek ifadesinde tüm ayrıntılara yer verdi.

        “FONDA ÇOK FUTBOLCU VAR”

        İfadesinde Çorlu’da kuyumcu dükkanı olduğunu anlatan Ömer Kahraman, Seçil Erzan’ı yaklaşık 25 yıldır tanıdığını belirtti. Kahraman ifadesinde şunları söyledi:

        “Seçil Erzan’ı en son 20 yıl önce görmüşlüğüm var desem yeridir; fakat 2023 yılında yıl başından hemen sonra Seçil Erzan hem beni telefonla arayıp hem de bizzat işletmeme gelerek bana yüksek getirisi olan bir fondan bahsetti. Şöyle ki; bu fonun yaklaşık 30 - 35 günlük bir vadesi olduğunu ve yüzde 20-30 arasında bir getirisinin olduğunu söyledi; hatta Fatih Terim’in de bu fona yatırım yaptığını ayrıca bir çok futbolcunun da bu fonda olduğunu, bu fona her isteyenin giremeyeceğini, arada boşluklar bulunduğu zaman değerli müşterileri dahil ettiğini söyled. Bu hususu sürekli telefonla bana dile getirdi, ben de yatırım yapacağımı düşünerek fona girmeye karar verdim. İlk olarak 300 bin Doları bizzat Seçil Erzan'a Denizbank Levent Şubesindeki odasında ben teslim ettim. Şubat ayında ise iki kere Nazlı can isimli şahıs Çorlu'daki işletmeme geldi. 400 bin ve 300 bin Dolar olmak üzere iki kere elden teslim ettim. Nazlı Can bir kez daha işletmeme gelerek son kez 90 bin Dolar daha parayı benden elden teslim almıştır. Nazlı Can'a para verirken içinde yer aldığı kareyi fotoğraflayarak Seçil'in telefonuna bu görseli yolladım....

        REKLAM

        O FOTOĞRAFLAR DOSYAYA GİRDİ

        İş insanı Ömer Kahraman’ın çektiği o iki kare cumhuriyet savcılığına sunuldu. Çekilen iki fotoğraf karesinden birinde Seçil Erzan’ın yakın arkadaşı ve olaylarda şüpheli olarak gözaltına alınıp tutuklanan Nazlı Can ile önünde deste deste dolar görülüyor. Diğer fotoğrafta ise çantanın içinde dolar desteleri görülüyor.

        SEÇİL ERZAN: PARANIN YARISINI ÖDEDİM

        Bu iddia üzerine sürdürülen soruşturma kapsamında sözkonusu olaya ilişkin ayrıntılar Seçil Erzan ve Nazlı Can’a soru olarak soruldu. Erzan ifadesinde “Çorlu'da pırlantacıdır. Ömer de fon vaad ettiğim kişilerdendir. Hatta Ömer Kahraman bana teslim edeceği paraları Nazlı'ya teslim etmiştir. Buna ilişkin görsel benim telefonumda yer almaktadır. Nazlı da tam hatırlamamakla birlikte Ömer'den aldığı 750 bin Dolar tutarındaki parayı bana getirmiştir. Fakat bu paranın yarısını ödedim, yarısını ödeyemedim" diye konuştu.

        NAZLI CAN: SADECE BİR KEZ ALDIM

        İlk duruşmada tahliye edilen Nazlı Can verdiği ifadesinde ise "Zaman zaman birilerinden para almışlığım bu şekilde olmuştur. Daha doğrusu tek başıma sadece bir kez Çorlu’da Ömer Pırlanta isimli pırlantacıdan para alıp Seçil'e teslim ettim. Bunun dışında tek başıma kimseden para almadım. Seçil ile birlikte gittiğimizde de parayı her zaman Seçil teslim almıştır. Seçil'in kime ne vaatte bulunduğunu bilmiyorum. Ben kimseyi dolandırmadım." dedi.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa