Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar
Haberler Yerel Haberler İzmir Haberleri

Slow Food Köyü İzmirli sanatçıları ağırlayacak

(Fotoğraflı)

İsa Atagöz

İZMİR (İHA) - İzmirli sanatçılar, Türkiye'nin ilk ve tek Slow Food Köyü Germiyan'da Sanat ve Gastronomi Şöleni'nde buluşarak katılımcılara keyifli dakikalar yaşatacak.

Germiyan Köyü Sanat ve Gastronomi Şöleni adı verilen buluşma, 30 Ekim 2016 Pazar günü, saat 10.30'da Germiyan Köy Kahvesi'nde gerçekleştirilecek. İzmir'in edebiyat ve sanat dünyasından çok sayıda sanatçının katılmasının beklendiği buluşmaya, Çeşmeli sanatseverler de davet edildi. Germiyan Köyü Sanat ve Gastronomi Şöleni'nde, Germiyan Slow Food Sözcüsü Sosyolog Engin Önen, köyün tarihi ve kültürü hakkında bir sunum yapacak. Şölene katılanlar, köy kahvesindeki Eski Fotoğraflar Sergisi'ni de gezerek, Germiyan'ın eski hali hakkında bilgi sahibi olabilecek. Germiyan Köyü Sanat ve Gastronomi Şöleni nedeniyle, Germiyan sokaklarında, yerel ürünlerin satıldığı stantlar da açılacak. Gastronomik açıdan Germiyan'ın tanınması için yarımadaya özgü bir peynir çeşidi olan Kopanisti Peynirinin yapımı bir atölye çalışması ile anlatılacak. İzmirli şairlerin sevilen şiirlerini okuyacakları şölende, edebiyat söyleşileri de gerçekleştirileceği kaydedildi.

(İA-HG-Y)

18.10.2016 14:52:12 TSI

NNNN

Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Tüm Yerel Haberler
Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
Günün Önemli Manşetleri