İşe girdikten sonraki yaş düzeltmesi emeklilik yaşını değiştirmez
Doğum tarihleri çeşitli nedenlerle nüfus kütüğüne yanlış kaydedilebiliyor. Nüfus kayıtları daha sonra düzeltilebiliyor ama yaş düzeltmeleri emeklilik sırasında sorun olarak ortaya çıkabiliyor. Çocuğunun doğum tarihi yanlış kaydedilmiş olanların, çocuk ileride mağduriyet yaşamaması için yaş düzeltme işlemini işe başlamadan önce yapması gerekiyor. Habertürk'ten Ahmet Kıvanç, yaş düzeltmenin sonuçlarını sosyal güvenlik mevzuatı açısından değerlendirdi
ABONE OLÜlkemizde çeşitli nedenlerle çocukların doğum tarihleri nüfusta farklı kaydediliyor. Bu durum, yaşı gerçekte olduğundan küçük yazdırılanların emekliliği açısından ileride büyük bir sorun olarak ortaya çıkıyor. Kişi gerçekte 55 yaşında olduğu halde nüfusta 53 yaşında göründüğü için, iki yıl geç emekli olmak zorunda kalıyor. İki yıl emekli aylığından mahrum kalmak o kişinin ve ailesinin refahında büyük bir gerilemeye yol açabiliyor.
Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan (SGK) malullük, yaşlılık veya ölüm aylığı (dul - yetim aylığı) bağlanırken, sigortalılar ile hak sahibi çocuklarının, sigortalının ilk defa işe girdiği tarihte nüfusta kayıtlı bulundukları doğum tarihleri dikkate alınıyor. 1 Ekim 2008 tarihinden sonra ilk defa işe girenlerin, çalışmaya başladıkları tarihten sonra doğan çocuklarının nüfus kütüğüne ilk olarak yazılan doğum tarihi kabul ediliyor.