KATEGORİLER

Yazının devamını okumak için tıklayınız...

iOS

iOS, Apple'ın başta yalnızca iPhone cihazlar için geliştirdiği, ancak sonrasında iPad ve iPod Touch için de kullandığı bir işletim sistemidir. Mac OS X'ten türetilen iOS işletim sistemi, içerisinde 4 katman barındırmaktadır. Core OS tabakası, Core Servisleri tabakası, Medya tabakası ve Cocoa Tabakası olarak 4 katmana sahip olan iOS, 2500 MB'lık bir alan kaplamaktadır.

iOS işletim sistemi, sahip olduğu yapı sebebiyle Apple App Store ve iTunes dışında hiçbir platformdan iOS'a sahip cihazlara uygulama yüklenemez.

iOS işletim sisteminin sürüm güncelleme sıralaması şu şekildedir;

● iOS 4 - 21 Haziran 2010

● iOS 5 - 5 Ekim 2011

● iOS 6 - 19 Eylül 2012

● iOS 7 - 10 Haziran 2013

● iOS 8 - 3 Haziran 2014

● iOS 9 - 8 Haziran 2015

● iOS 10 - 13 Eylül 2016

● iOS 10.2.1 - 24 Ocak 2017

İos Haberleri

  • İşte problemleri saniyede çözmenin yolu!

    Teknoloji, 24 Ekim 2014

    İşte problemleri saniyede çözmenin yolu!

    PhotoMath ile kalem oynatmadan problemleri saniyede çözebilirsiniz

  • Windows Phone 8 görücüye çıktı

    Teknoloji, 21 Haziran 2012

    Windows Phone 8 görücüye çıktı

    Android ve iOS'a rakip olacak mobil işletim sistemini tanıttı

  • Bu oyunu oynayanlar dikkat!

    Teknoloji, 25 Kasım 2022

    Bu oyunu oynayanlar dikkat!

    Türkiye’de en popüler mobil oyunlar arasına giren Mobile Legends’da veri ihlali yaşandı. Binlerce kullanıcıya ait verilerin çalındığı veri ihlali ile ilgili olarak Kişisel Verileri Koruma Kurumu’ndan resmi açıklama geldi.

    iPhone kullanıcılarına kritik uyarı

    Teknoloji, 21 Kasım 2022

    iPhone kullanıcılarına kritik uyarı

    Kullandığınız ancak güncelleme alınmayan Apple ürünlerinde bluetooth erişimi ile özellikle Siri konuşmalarının gizlice dinlenmeye neden olduğu ortaya çıktı. Uzmanlar, güncelleme almayan Apple ürünleri konusunda kullanıcıları uyarıyor.

    ‘Giriş izni’ deyip, geçmeyin!

    Teknoloji, 17 Ekim 2022

    ‘Giriş izni’ deyip, geçmeyin!

    Facebook hesabıyla giriş yapılan ancak bilgilerinizi çalmaya çalışan 400 uygulama tespit edildi ve uygulama marketlerinden kaldırıldı. “Bir giriş izni diyerek, yeni indirdiğiniz bir uygulama sosyal hesaplarınızın bilgilerini çalabilir” diyen siber güvenlik uzmanları, her uygulama için e-posta ile kayıt olmayı ve sosyal medya giriş bilgilerini kullanarak başka uygulamaya giriş yapmamayı ya da izinleri iyi incelemeyi öneriyor.

  • iPhone kullananlara uyarı!

    Teknoloji, 29 Eylül 2022

    iPhone kullananlara uyarı!

    iPhone kullanıcılarına uyarı: Eğer telefonunuzda bunlar oluyorsa, cihazınız saldırıya uğramış olabilir... Peki telefonunun saldırıya uğradığından şüphelenen iPhone kullanıcıları ne yapmalı?

  • iOS 16 çıktı, iPhone'lar yenilendi!

    Teknoloji, 13 Eylül 2022

    iOS 16 çıktı, iPhone'lar yenilendi!

    Apple'ın iPhone 14'ü tanıtmasının ardından merakla beklenen iOS’un yeni sürümü iOS 16 yayınladın. İşte iPhone 8 ve üstü iPhone kullancılarının yükleyebildiği iOS 16 ile gelen dikkat çekici özellikler...

  • Twitter’dan Türk kullanıcılara yeni özellik

    Teknoloji, 04 Ağustos 2022

    Twitter’dan Türk kullanıcılara yeni özellik

    Sosyal ağ Twitter, “Yanıt İstemleri” özelliğini Twitter’ı Türkçe kullanan herkese sunulmaya başlandığını duyurdu. İşte Twitter’ın “Türkçe Yanıt İstemleri” özelliğinin detayları...

    Yeni emojiler geliyor

    Teknoloji, 14 Temmuz 2022

    Yeni emojiler geliyor

    Bu yıl çıkması beklenen yeni emoji listesinden örnekler açıklandı. İşte pembe kalpten, sallanan yüze; zencefilden, Wi-Fi’a iOS ve Andoid’e gelecek olan 31 yeni emoji...

    “Çocuğumu bul” uygulaması artık Türkçe

    Teknoloji, 25 Mayıs 2022

    “Çocuğumu bul” uygulaması artık Türkçe

    Ev dışındayken, çocuklarının nerede olduğunu merak eden aileler için geliştirilen mobil uygulama Find My Kids Türkçe dil desteği ile kullanıma sunuldu. Uygulama ile ebeveynler, çocuklarının konumunu gerçek zamanlı olarak harita üzerinde adım adım takip edebiliyor.

  • iPhone’lar için kritik güncelleme!

    Teknoloji, 17 Mayıs 2022

    iPhone’lar için kritik güncelleme!

    Apple, iPhone 6s ve üstü iPhone modelleri için iOS 15.5 güncellemesini kullanıma sundu. 600 MB’yi aşan boyutla gelen iOS 15.5, iyileştirme ve hata düzeltmelerinin yanısıra toplam 27 farklı kategoride kritik açıkları da kapatan güvenlik güncellemelerini kapsıyor.

  • Plaka ve kartı Fintech birleştirdi

    Teknoloji, 30 Mart 2022

    Plaka ve kartı Fintech birleştirdi

    Araçların giderlerini plaka üzerinden eşleştirerek ödeme hizmet sunan finansal teknoloji şirketi Plodsi, faaliyetlerine başladı.

  • Telefonunuz ele geçirilmiş olabilir!

    Teknoloji, 15 Şubat 2022

    Telefonunuz ele geçirilmiş olabilir!

    Eğer telefonunuzun pilin normalden daha hızlı tükeniyorsa, internet veri kullanımınızda ani artışlar varsa, GPS özelliğiniz veya internetiniz (Wi-Fi veya mobil veriler) kendi başına etkinleştiriliyor veya devre dışı bırakılıyorsa, rastgele reklam açılıyor veya sizden habersiz bilinmeyen uygulamalar yükleniyorsa…

    Telefonunuzu şarj ederken...

    Teknoloji, 14 Şubat 2022

    Telefonunuzu şarj ederken...

    Pil ömrünü uzatmak için nelere dikkat etmeli? iPhone kullananların bilmesi gereken 7 kritik özellik. Apple, iPhone kullanıcıları için ipuçlarını sıraladı: Eğer kılıfı varsa...

    Hem akıllı hoparlör hem projeksiyon

    Teknoloji, 06 Ocak 2022

    Hem akıllı hoparlör hem projeksiyon

    Samsung, CES 2022’de yeni taşınabilir ekran ve eğlence cihazı The Freestyle'ı tanıttı. Hem aydınlatma cihazı hem de akıllı hoparlör olarak kullanılabilen taşınabilir projeksiyon cihazı, The Freestyle, 900 dolarlık fiyatla siparişe açıldı. Ürünün, Mart 2022’de Türkiye’de olması bekleniyor.

  • WhatsApp’a yeni özellik

    Teknoloji, 03 Eylül 2021

    WhatsApp’a yeni özellik

    WhatsApp, kullanıcıların WhatsApp geçmişini iOS'tan Android'e taşıyabilmeleri için “Sohbetlerinizi Beraberinizde Götürün” adıyla yeni bir özelliğini kullanıma açtı.

  • Eğer telefonunuz çalınırsa...

    Teknoloji, 05 Ağustos 2021

    Eğer telefonunuz çalınırsa...

    Kullanıcılar akıllı telefonlarını çaldırdıklarında sadece cihazlarını kaybetmiyor, hırsız kullanıcıların bankacılık uygulamalarını, önemli belgelerini, kişisel fotoğraflarını ve videolarını kullanarak telefon sahibini çok daha fazla zarara uğratabiliyor. Peki önceden önlemler alarak telefondaki kişisel bilgileri hırsızlardan korumak mümkün mü? İşte akıllı telefonları ve verileri hırsızlardan korumak için yapılması gerekenler...

  • iOS 14.7 çıktı, işte gelen yenilikler

    Teknoloji, 20 Temmuz 2021

    iOS 14.7 çıktı, işte gelen yenilikler

    Apple, iOS 14.7 yazılım güncellemesi yayınlandı. iPhone 6s ve üstü modelleri için gelen iOS 14.7 güncellemesi, MagSafe harici pil desteği başta olmak üzere bazı iyileştirmeler ve hata düzeltmelerini kapsıyor. İşte iOS 14.7 ile gelen yenilikler...

    Bu adımlar bağışa dönüşüyor

    Teknoloji, 09 Haziran 2021

    Bu adımlar bağışa dönüşüyor

    Kullanıcıları sivil toplum kuruluşlarına bağış yapma motivasyonuyla sağlıklı yaşama yönlendirmeye odaklanan yerli mobil uygulama Help Steps, 180 ülkede 1 milyon kullanıcıya ulaştı. Uygulama, 28 farklı sivil toplum kuruluşunun yanısıra, Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray spor kulüplerini de bünyesine kattı.