Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

#resim#684640#- Getty Images

İngiltere'de Avrupa Parlamentosu seçimlerinde iktidardaki Muhafazakar Parti'nin yanı sıra ana muhalefetteki İşçi Partisi'nin de oy kaybetmesi İngiliz basınının manşetlerinde tartışılmaya devam ediyor.

Bugünkü manşetlerinde,

  • Financial Times iki partinin seçimi açık ara önde bitiren Brexit Partisi'nin lideri Nigel Farage ile mücadele edebilmek için Brexit tutumlarını değiştirmeye çabaladığını,
  • Guardian İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn'in tutum değiştirerek Brexit konusunda varılacak anlaşmanın referanduma götürülmesi gerektiğini savunmaya başladığını,
  • i gazetesi Nigel Farage'ın genel seçimde başbakan olmayı hedeflediğini,
  • The Times Muhafazakar Parti'nin anlaşmasız Brexit'e hazırlandığını,
  • Daily Telegraph ise Dışişleri Bakanı Jeremy Hunt'ın anlaşmasız Brexit'in Muhafazakar Parti için "intihar" anlamına geleceğine ve yıl sonuna kadar Corbyn'in başbakan olmasına yol açacağına dair uyarısını aktarıyor.

FT: Halk 2016'da AB'den anlaşmasız ayrılmak için oy vermedi

Financial Times'a göre seçim sonucu, yüzde 9 oy alan Muhafazakar Parti'de paniğe yol açtı. İstifasını açıklayan Başbakan Theresa May'in koltuğu için birbirleriyle yarışacak adaylar bu yüzden, Brexit Partisi'ne giden oylarını geri almak için Farage'ın vaatleriyle yarışacak bir söyleme kayabilir. Financial Times, Muhafazakar Parti üyelerinin yeni liderlerini seçerken Farage'ı durduracak bir lidere öncelik verebileceğini yazıyor.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ