İki parmağını kaybetti kendine protez parmak yaptı
Samsun'da, geçirdiği iş kazası sonucu iki parmağını kaybeden mühendislik öğrencisi Muhammet Avad, yaptığı protez parmakla elini kullanmaya başladı. Avad, şu an mekanik olan protezi, elektronik hale getirip parmakları ten renginde tasarlayacağını söyledi
ABONE OLSamsun'da, İş kazası sonucu sol elinin serçe ve yüzük parmağını kaybeden Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Bölümü öğrencisi Muhammet Avad, kendi yaptığı protez parmaklarla elini günlük yaşamda kullanabiliyor. Mekanik olarak çalışan protez parmaklarını rahatça kullanan Suriye Türkmen’i Avad, parmakları silikonla kaplayıp daha işlevsel hale getirerek normal bir parmak görünümüne kavuşturmayı planlıyor.
TÜBİTAK YARIŞMASI'NDA BÖLGE İKİNCİSİ OLDU
İHA'nın haberine göre daha önce sınıf arkadaşı Alper Tunga ile birlikte elektrik denetimli protez el yapan Avad, TÜBİTAK Üniversite Öğrencileri Proje Yarışması’nda Tekno Girişimcilik alanında bölge ikincisi oldu. Projeyi geliştirmeye çalışan öğrenciler, engelli insanların protez el ihtiyacını uygun fiyata karşılamayı hedefliyor.