Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Trafikte yaya önceliği seferberliği başlıyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 81 ilin valiliğini trafikte yaya önceliği konusunda uyardı.

Emniyet ve Jandarma trafik birimleri yarından itibaren yıl boyunca özellikle kazaların çok yaşandığı Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri başta olmak üzere tüm günlerde cep telefonu kullanımı, emniyet kemeri ve trafiği tehlikeye düşürecek şekilde şerit değiştirme-makas atma ihlallerinin yanında trafikte yaya önceliği denetimlerini de artıracak.

Görevli bir kişi veya ışıklı trafik işareti bulunmayan ancak trafik işareti veya levhalarıyla belirlenmiş kavşak giriş ve çıkışları ile yaya veya okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlamayan, buralardan geçen veya geçmek üzere bulunan yayalara durarak ilk geçiş hakkını vermeyen sürücülere gereken cezai işlem uygulanacak. Ayrıca tüm kolluk personeli görev esnasında ve dışında, trafik ışığı bulunmayan yaya, okul geçitleri ile kavşaklarda yaya güvenliğinin sağlanması konusunda denetim yapabilecek, yayalara öncelik vermeyen sürücülere “Trafik Kural İhlali Tespit Tutanağı” düzenleyebilecek.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ